Keresés
Close this search box.

A szűz jegy kövei

//

Egyetlen és egységesen érvényes rendszer nem létezik, hiszen a kövek és a csillagjegyek beosztása nemcsak koronként, de nyelvterületenként is nagy eltéréseket mutat. A mi általunk használt és német nyelvterületről is megerősített rendszerben a szűzek legfontosabb kövei: a citrin, lápisz, achát, jáspis és howlit.

Citrin: Az egyik legfontosabb energiaadó kristály, amely a Nap erejét és melegét ontja, erősíti az idegeket, csökkenti a fáradtságérzetet, a hőhullámokat, a depressziós hajlamot, emellett földeli a negatív hatásokat is. Gazdagságot hozó kő, helyezzük tehát lakásunk „gazdagság-sarkába”, azaz a bejárattól balra, hátul, a legtávolabbi zugba. Erősíti az optimizmust, az önzetlenséget, segíti a felelős döntéseket, sőt az emésztésre, az epe és a vese működésére is jótékonyan hat.

Lápisz lazuli: Kiváló stresszoldó talizmánkő, mely a hűséges szerelem és az önzetlen barátság őrzője. Gyógyhatását illetően fájdalmak, álmatlanság, szédülés és légzési problémák enyhítésében rendelkezünk tapasztalatokkal.

Achát: Mesterségesen színezhető ásvány, melynek birtokában pesszimizmusunk csökken, önbizalmunk, biztonságérzetünk növekszik. A különleges botswanai achát segítségünkre lehet a dohányzás mérséklésében.

Jáspis: Az egyik leggyakoribb és legváltozatosabb kő, amely összhangban tartja fizikai és érzelmi testünket, csakráinkat, elnyeli a negatív energiákat, segít a betegségek utáni felépülésben.

Az igazi howlit ritka és értékes kő. Álmatlanság ellen, érzelmi viharok csillapításában vagy a meditatív lelki állapot elérésében nagy hasznunkra lehet. Fontos talizmánkő: bármilyen ellenünk irányuló hatást kiszűr.

Gondoljunk szűz jegyű ismerőseinkre, ajándékként válasszuk köveik közül a leginkább hozzájuk illőt!

Mándoki László
geológus

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!