Keresés
Close this search box.

Pszicho-hajgyógyászat

//

A padlón, a kádban, a párnán, a fésűben, mindenhol haj! A fejemen meg egyre kevesebb. Meg fogok kopaszodni? Megvettem a legújabb csodaszert, jártam bőrgyógyásznál, kivizsgálásokon, kész vagyont költöttem világmegváltó kezelésekre, eredmény meg sehol…

A panasz marad! Hosszú évekig, mindent kipróbálva, pénzt, fáradtságot, időt nem kímélve küzdünk a hajhullással. Néhány év alatt annyira megritkul dús hajkoronánk, hogy már a tükörbe se merünk nézni.

Nem tudjuk, mi a szervi oka, s annak mi lehetett a lelki, érzelmi alapja, ami a pszichében érzés, gondolat, vágy, fantázia képében gyökeret vert, majd – meghallgatásra nem találva – testi tünetté fokozódott. Egyre görcsösebben koncentrálunk a fizikai test panaszára, ahelyett, hogy belül kutakodnánk.

Tizenkét éves holisztikus hajgyógyászi tapasztalat alapján, a hajas fejbőr jelzéseit elemezve, egy „mindentudó” szerkezet segítségével körülhatárolható a problémák gyökere, majd speciális terápiával feloldhatók az évek óta bennünk lévő lelki gócok.

A fejbőr jelzi, ha például a párkapcsolat terén van probléma, ha el van nyomva egyéniségünk, ha nem mondjuk ki sérelmeinket, nem engedjük útjára mérgünket, ha nem tudunk azonosulni bizonyos élethelyzetekkel, vagy esetleg az anyaság témaköre érintett. Mindenki más. Volt, akinek szervi panaszait, bal fül fölötti kopaszodását, fejbőrgyulladását a szeretett nagyszülő elvesztése okozta. Volt 5 éves gyermek, aki magát okolta szülei válása miatt, erősen allergiás, asztmás lett, és teljesen megkopaszodott. Volt, akinek meddősége, adott területen hajhullása, gyermekkori rossz anya-gyermek kapcsolatból, negatív anyaképből fakadt. Ha megértjük a lélek panaszát, a betegség üzenete célba ért, nincs tovább értelme, így némi segítséggel meg is szűnik.

Fontos, hogy „lazán” és pozitívan, ne pedig a tudat alá elnyomott blokkok által irányítottan reagáljunk az eseményekre. Hajunk és fejbőrünk – jelzéseivel – mindig segítséget nyújt, hogy közelebb kerüljünk belső önmagunkhoz. Legyünk nyitottak a pszichénkből érkező impulzusokra, hogy fájdalom és megpróbáltatások nélkül juthassunk el a megoldásig, melyhez speciális, személyre szabott módszereket is segítségül hívhatunk.

Kis Éva
holisztikus hajgyógyász, természetgyógyász
Info: 06-20/9640-830,
www.nicehajgyogyaszat.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!