Keresés
Close this search box.

Stresszoldás, gyógyítás: Dr. WU-féle fejmasszázs

//

Már évezredekkel ezelőtt, az első kínai orvosi könyv, a Sárga Császár belgyógyászati könyve így írt: „A fej az irányító központ, az emberi test 'fővárosa'. Ha a fej rendben van, az egész test is rendben van, s életünk is rendben lesz.” Az ember tudatosságával emelkedik ki a ma élő lények közül. A tudatosság székhelye pedig a fej. Gondoskodjunk tehát fejünkről!

Mára a hajdani nehéz testi munka szerepét mind nagyobb mértékben veszi át a szellemi munka. A TV, a számítógép, az autó révén a szórakozás és a helyváltoztatás is zömében szellemi tevékenységgé lett, a testit kiszorítva. Soha nem látott mértékben növekedett meg a fej és a tudatosság szerepe. A modern világban azonban így az agyat, s az érzékszerveket is egyre növekvő, túlzott terhelés éri. A masszázsok mindeközben megmaradtak őseredeti formájukban: testmasszázsként.

Ezt az ellentmondást kívánta feloldani Dr. WU Bin-Jiang, s könyvben tette közzé világszerte különlegességnek számító módszerét: a Dr. WU-féle fejmasszázst. A könyvet azon nyomban magyarul is kiadták, s a Szerző 2006. óta immár harmadik alkalommal járt Budapesten, hogy személyesen tanítsa az érdeklődőket.

A hagyományos kínai gyógyászat ezen ágai ugyanis egységes rendszerként – a modern nyugati szemléleten túl – a Csí, a meridiánok és aku-pontok ismeretében, reflexológiás hatások segítségével is képesek hatni a belső szervekre, s az egész testre. A Csí szabad áramlásának biztosításával, a Yin-Yang egyensúly és a belső összhang helyreállításával támogatják az öngyógyító erőket.

Így működik a Dr. Wu-féle fejmasszázs is.Technikája 3 földrészen kipróbált, ősi kínai elveken alapuló, modern gyógyító masszázs eljárás. Különlegessége, hogy elsősorban a fejre hat, segítségével a fej harmonikus működését állíthatjuk helyre, de a fejbőr és az arc akupresszúrás pontjainak, meridiánjainak és reflexzónáinak masszázsával – a helyi hatásokon túl – valójában a test egészét is kezeljük!

A fej ezután ismét képes lesz hibátlanul ellátni központi irányító szerepét, s ez fog jótékonyan hatni a teljes testre, az érzelmekre és a tudatra is. (Mindez még az emberi kapcsolatok javulását, a helyes életút követését is elősegítheti.) A fej energetikájának helyreállítása útján helyben oldja a stresszt, a káros feszültségeket, így kiváló a fejfájás megszűntetésére, a váll és a nyak feszültségoldására, az alvászavar enyhítésére.

Emellett kozmetikai és öregedést gátló hatása is van. Bensőnk állapota ugyanis megjelenik a bőrünkön, s arcunk szépsége is egészségünk függvénye. Dr. Wu megtanít arra is, hogy egyes belső szerveink az arc mely tájára vetülnek ki. Az arc masszázsa tehát – a helyi ráncok elsimításán túl – reflexterápiásan is hat a távoli szervek egészségi állapotára, ami megint csak visszahat a bőr szépségére. Gyógyító, szépítő hatása mellett pihentet, ellazít, megnyugtat, s fokozza a szellemi képességeket. Teljesen fájdalommentes, mi több: igen kellemes érzés. Alkalmilag vagy rendszeresen egyaránt alkalmazható.

Különösen előnyös azoknak, akik stresszel teli, felelősségteljes munkát végeznek, akik sokat ülnek számítógép előtt vagy a volán mögött, akik túlzott szellemi megterhelésnek vannak kitéve, akiknek kevés idejük jut pihenésre, kikapcsolódásra, gyakran érzik magukat kimerültnek, fásultnak, esetleg nyugtalannak, „túlpörgetettnek”, akiknek idegrendszeri, keringési, emésztési, mozgásszervi, vagy allergiás panaszaik, egyéb testi-lelki tüneteik vannak.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!