Keresés
Close this search box.

Virágesszenciák, a lélek harmonizálói V.

//

Az eddig megjelent négy cikkben áttekintettük a virágterápia kialakulását, a virágesszenciák készítésének folyamatát, legutóbbi írásunkban pedig a 14 kortárs összetett virágesszencia közül a TANULÁS ÉS VIZSGAIDŐSZAK nevű készítményt mutattuk be részletesebben. Ősszel újra kezdődik az óvoda és iskola, több gyereknek ez komoly kihívást jelent. A KISGYERMEKKOR összetett esszencia abban segíti a gyerekeket, hogy könnyebben meg tudjanak birkózni a rájuk váró feladatokkal.

Előző cikkünk folytatásaként a 80-as évektől megjelenő kortárs esszenciákról, valamint a DEVA 14 összetett virágesszencia készítményről írunk.

Ez utóbbi készítmények egyértelműen felismerhető élethelyzetekben (1. Assistance, 2. Nyugodt éjszakák, 3. Testi ellazulás, 4. Oltalom, 5. Érzelmi élet és nemiség, 6. Leszokás, 7. Feltöltődés, 8. Tanulás és vizsgaidőszak, 9. Családi összetartás, 14. Fejlődés) és életszakaszokban (10. Terhesség, 11. Kisgyermekkor, 12. Serdülőkor, 13. Érett kor) nyújtanak támogatást.

Nézzük meg most közelebbről a Kisgyermekkor nevű 11. összetett esszenciát.
Összetétele a következő:
A réti boglárka virágesszencia az önbecsülés és bizalom virága. Megnyitja és önbizalommal tölti el a félénk és tartózkodó, esetleg fogyatékossággal élő, önmagukat alábecsülő embereket, hogy képesek legyenek megállni helyüket a világban.

A magyal esszencia a féltékeny, ingerlékeny, gyanakvó, bizalmatlan egyéneknek ajánlott. Azoknak, akiknek viharos érzelmi, dühkitörései vannak, akik félnek, hogy becsapják őket, vagy utálatot éreznek társaik iránt. Az esszencia csökkenti a túlérzékenységet, és helyreállítja a belső békét.

A nőszirom virágesszencia tulajdonságai az ihlet és a művészi kreativitás. Támogatja a lélekben szunnyadó alkotási vágyat és találékonyságot, illetve feloldja a tökéletlenség érzése által keltett frusztrációt. Segít rácsodálkozni a természet szépségeire, a szépség művelésére és ápolására buzdít a beszédben is.

Az erdei mályva segít a helyes önértékelés és a társadalmi beilleszkedés kialakulásában. Megnyitja a félénk, elutasítástól tartó, távolságtartó, nehezen barátkozó emberek lelkét. Növeli önbizalmukat, és erőt ad a bizonytalanság és a bezárkózás leküzdéséhez.

A hársfa virágesszencia védelmet, éltető melegséget, nyugalmat és szelídséget ad. Oldja a magány és elhagyatottság érzését. Megerősíti az anya-gyermek kapcsolatot. Megkönnyíti a generációs különbségekből adódó feszültségek feloldását, a tiszteletteljes és szívélyes véleménycserét és kommunikációt. Javasolt mindazoknak, akik úgy érzik, hogy el vannak vágva embertársaiktól vagy a gyökereiktől.

Az összetett esszencia többek között a következő helyzetekben ajánlható: óvoda, iskola kezdésekor; testvér születésekor; csúnya beszéd esetén; nehezen kezelhető érzelmi kitörésekkor; beilleszkedési gondokkal küzdő, félénk, önmagukat alábecsülő, TV vagy számítógép előtt sokat tartózkodó, unatkozó gyerekeknek.

A könyv és a virágesszenciák kaphatók, illetve megrendelhetők a gyógyszertárakban (beszerezhető a Hungaropharma nagykereskedéstől) és gyógynövényboltokban.

Bio- és gyógynövény üzletek vezetőinek és munkatársaiknak szeptember 18-án tanfolyamot tartunk a DEVA esszenciákról és a virágesszencia-terápiáról. Ha értesítőt szeretne kapni a tanfolyamról, keressen bennünket az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Gimesi Adrienne
virágterápiás tanácsadó
E-mail: info@leandervita.hu
Tel./Fax: 26-366-219
mobil: 20-488-78-24

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!