Keresés
Close this search box.

A dohányzók és környezetük fokozottan veszélyeztetettek!

//

Minden valószínűség szerint az élőlények immunrendszere az egyik leghatékonyabb rákellenes fegyver. Erre bizonyíték a spontán tumor regressziók léte emberekben és állatokban egyaránt.

1999-ben rákkutató tudósok arra lettek figyelmesek, hogy egérkísérleteik során egy egér a sok közül soha nem pusztult el rákban, még akkor sem, ha ismételten nagy mennyiségű ráksejtet fecskendeztek az állatba. Ezeknél az egereknél megfigyelték, hogy immunsejtek (leukociták egyik legnagyobb csoportja) vették körül a ráksejteket, és elpusztították, miután érintkeztek azokkal.

Idősebb kor elérése után a „különleges egerek” egy kis része elvesztette a daganat elleni rezisztenciáját. Ebből a kutatók arra következtetnek, hogy az idősebb embereknél tapasztalható sokkal gyakoribb rákmegbetegedések oka nem csak az lehet, hogy halmozódnak a genetikai károsodások a sejtekben, hanem az idősebb szervezet rákellenes immunsejtjeinek száma csökken, és nem reagálnak úgy, mint fiatalabb korban.

A kutatók később megállapították, hogy a leukociták elégségesek a tumor sejtek megsemmisítésére ezekben az egerekben, sőt bizonyos immunsejtek – természetes ölősejtek, illetve falósejtek – egyenként is képesek megsemmisíteni a daganatos sejteket, egymástól függetlenül, ugyanolyan hatékonysággal. A természetes ölősejtekről (NK) több tanulmányban is kimutatták, hogy fontos szerepük van a szervezet tumor ellenes védekezőképességének fenntartásában. Hiányuk a tumorok gyorsuló növekedéséhez vezethet.

Új felfedezés, hogy a cigarettafüst elősegíti a tüdő tumor áttétek képződését, miközben elnyomja a természetes ölősejtek tumor ellenes aktivitását. Ha a természetes ölősejteket aktiválták, akkor a cigarettafüst áttétképző hatása is megszűnt. Beigazolódott, hogy a cigarettafüst rákkeltő hatását – részben – az immunrendszer működésének elnyomása folytán fejti ki. A természetes ölősejtek aktivitásának hiányát sok helyütt az áttétképződés fokozódásával hozták összefüggésbe.

A természetben található leghatékonyabb immunerősítő gomba eredetű polysaccharidok képesek a természetes ölősejtek aktiválására és az áttétképződések gátlására. A patkónyelv kivonat egyidejű fogyasztásával számos spontán tumor regressziót tapasztaltak, még végső stádiumos betegek esetében is.

A tumor sejtek képesek különböző anyagok kibocsátásával a falósejtek rákellenes hatását elnyomni, sőt, az aktiválatlan falósejtek az áttétképződést is elősegíthetik. Ezért rendkívül fontos rákbetegeknél a falósejtek aktiválása, hogy azok a szervezet segítségére siessenek a rákellenes küzdelemben ahelyett, hogy aktiválatlanul az áttétképződést segítsék elő. A fent említett polysaccharidok képesek a falósejtek tumor ellenes aktiválására is.

A rákkal szemben ellenálló egér esetéből láthattuk, hogy az említett immunsejtek – természetes ölősejtek és falósejtek – a létező leghatékonyabb tumor ellenes fegyverré válhatnak, ha aktiválva vannak. Az említett polysaccharidok (pl. patkónyelv) nem helyettesítik, hanem hatékonyan kiegészíthetik az onkológusok által javasolt kezeléseket (sebészeti beavatkozás, kemo- és sugárterápia). Dohányzóknál és más veszélyeztetetteknél pedig csökkenthetik a rákbetegség kialakulásának valószínűségét. A különleges polysaccharid kivonatoknak a tapasztalatok és tudományos kísérletek szerint jelenős a kemo- és sugárterápia káros mellékhatásait csökkentő hatása is.

Varga Gábor Dipl.-Kfm.
További szakirodalmi info:
www.patkonyelv.hu,
www.apigenin.de,
tel. 06/70/423-1121; 06/30/391-8080

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!