Keresés
Close this search box.

„Fakírok ágya”

//

A rheumatikus, ízületi és gerincfájdalmak, panaszok alternatív módszerekkel – például nyirokmasszázzsal, csontkovácsolással, lágy izomkontrollal, tradícionális thai masszázzal – jelentősen javíthatók. Léteznek otthon végezhető terápiák is, egyik ilyen a „fakírok ágya”, azaz a Kuznyecov-féle applikátor, melyet a vállalkozó szellemű reumások és ízületesek figyelmébe ajánlok.

Rheumatikus-, ízületi- és gerincfájdalmak alternatív kezelése

Gerincünk egy igen erős, mégis rugalmas, csodálatosan mozgó szerkezet, amely hosszú időn keresztül képes komoly terhelést elviselni. A helytelen testtartás, az ülő munka, vezetés, az egyoldalú terhelés és mozgás következtében az érintett izmok és ízületek már nem képesek „rendeltetésszerűen” működni. A csigolyák elmozdulhatnak a helyükről, idegbecsípődések alakulhatnak ki, melyek heves fájdalmat kelthetnek.

Ugyancsak rendszeres, nehezen tolerálható fájdalmat élnek át a rheumatoid arthritisben, vagy sokízületi gyulladásban szenvedők. Fájdalmas degeneratív elváltozás az ízületi porckopás (artrózis) is, melyet előidézhet: mechanikus hatás, az ízületi folyadék termelésének csökkenése, az ízületek egyenetlen terhelése, felszínének egyenetlensége, korábbi sérülése. Az ellapuló porcok mellett a csigolyákon madárcsőrszerű képződmények, csontkinövések (osteofiták) keletkezhetnek. Ezek alkalmanként leszakadhatnak, szabadon mozoghatnak az ízületi térben, esetenként képesek az ízületi mozgás hirtelen gátlására, ami rendkívül súlyos fájdalommal jár.

Az applikátor ingerlő hatása fokozza a hajszálerekben a véráramlást, a szövetekben lerakódott salakanyagok eltávozását, javítja az idegpályák működését, fájdalomcsillapító, egyben élénkítő hatású. Aktivizálja a vér- és nyirokkeringést, ezáltal jobb lesz a szövetek tápanyag- és oxigénellátása, emellett elősegíti az izmok ellazulását. Kedvezően hat a hormonháztartásra is. A terápia kezdetén fellépő fájdalom következtében az agy fájdalomcsökkentő hormonokat termel, melyek a kezelt terület egészére hatnak. A különböző reflexzónákon keresztül kitűnő távolhatások érhetők el a belső szervekhez. Emellett jó eredmények érhetők el többek között ízületi panaszok, gerincfájdalmak, fejfájás, fáradtság, levertség, nőgyógyászati problémák, álmatlanság, arc- és szemkörüli izmok rángása, asztma, szív- és érrendszeri betegségek esetében is.

Feküdjünk rá az applikátorra, vagy szorítsuk rá gumival a kezelendő felületre, beteg testrészre. Kisebb problémák esetén napi 10perc, régi krónikus betegségeknél 20-40perc kezelés szükséges. Hozzászokás után a testrészhez rögzítve akár több órai kezelés is lehetséges.

Tartsuk be a fokozatosság elvét! Az applikátor fokozott méregtelenítést idéz elő a vele érintkező szövetekben, és távolhatása révén a reflexzónáknak megfelelő belső szervekben. Ezért számoljunk a méregtelenítés mellékhatásaival is! Magának a kezelésnek káros mellékhatása nem ismert.

Ellenjavallatok: lázas, fertőző betegedések, heveny gyulladások idején; bőrelváltozások a kezelendő felületen: szemölcs, anyajegy, melanoma, kiütés, pikkelysömör, övsömör, bármilyen seb, bőr alatti zsírcsomó, zsírdaganat, nyirokcsomó duzzanat és műtéti heg; visszérgyulladás, trombózis, vérzékenység, ödéma, terhesség, magas vérnyomás, infarktus-veszély, rosszindulatú daganatos betegségek.

Az applikátor használata előtt kérje ki orvos vagy természetgyógyász tanácsát!

Faragó László
természetgyógyász, masszázsoktató
Kecskemét
Tel: 30/249-2420, 76/485-430
www.medicineman.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!