Keresés
Close this search box.

Homeopátia gyermekeknek

//

A homeopátia alkalmazásának és a homeopátiás gyógyszerek gyártásának kezdetei a XVIII. századra nyúlnak vissza. Manapság a világnak már több mint 80 országában ismerik és alkalmazzák a homeopátiát. 2002-ben például a franciák közel 36%-a szedett homeopátiás készítményeket gyógyulása érdekében. Magyarországon is egyre növekszik e mellékhatásoktól mentes, természetes gyógymód híveinek és használóinak száma.

Homeopátia gyermekeknek

Most jelent meg a gyermekek homeopátiás kezelési lehetőségeit bemutató praktikus, jól használható kézikönyv, melyet nemcsak orvosként, a könyv szaklektoraként, de háromgyermekes édesanyaként is minden szülőnek ajánlok.

Egyre több szülő használ homeopátiás szereket gyermeke kisebb-nagyobb panaszainak – például hasfájás, nátha, köhögés – kezelésére, enyhítésére. Különösen igaz ez az előttünk álló hűvös őszi-téli időszakban, melyben idén igen korán jelentkeztek a meghűléses, vírusos és bakteriális eredetű légúti panaszok.

Az új könyv részletesen kitér többek között a hörghurut, asztma, influenza, láz, rekedtség, középfül-, orr-garat-, torok-gyulladás, heveny kishörgő-gyulladás ismertetésére, a szülők teendőire az orvosi kezelés megkezdéséig, illetve felhívja a figyelmet, hogy mely tüneteket figyeljék meg a pontosabb diagnózis és a legmegfelelőbb szer kiválasztása érdekében.

Allergiák esetén is kitűnő készítmények állnak rendelkezésre, legyen szó akár szénanáthás, akár ételallergiás esetekről. Ugyanígy ajánl a könyv megfelelő szereket húgyúti gyulladásokra, emésztési panaszokra, különféle bőrtünetekre, ekcémára, szemölcsre, fertőző-kiütéses betegségekre.

Homeopátiás szemlélettel nézve az egészséget, mindig a testi és lelki egységben kialakuló egészségre gondolunk, s örömmel tölt el, hogy a homeopátiás gyógyszerek személyre szabottan, a testre és a lélekre egyaránt hatnak. A homeopátiában a hasonlóság szabálya működik, rendkívül nagymértékben higított szerek alkalmazása mellett. Minden olyan, mérhető dózisú anyag, amely képes tüneteket előidézni egészséges embereken, az nagy hígításban adagolva, meg is tudja szüntetni ugyanazokat a tüneteket betegeknél.

E mellékhatás-mentes szerek stimulálják a szervezet öngyógyító erőit, elősegítik az immunrendszer megfelelő működését. Általános szabályként elfogadhatjuk, hogy csak a visszafordítható (reverzibilis) betegségek gyógyíthatók homeopátiával, például a sebészeti beavatkozást igénylő problémák (pl. csonttörés) nem. Más esetekben, például egyes krónikus, degeneratív betegségeknél, kiegészítő terápiaként alkalmazzák. Fontos hangsúlyoznunk, hogy súlyos esetben nem szabad elhagyni a hagyományos kezelést, a kettő párhuzamosan, egymás hatását erősítve, kiegészítve kitűnően működik.

Tekintettel arra, hogy homeopátiás kezelésnél sem allergiás reakció, sem mellékhatás nem léphet fel, így terhes és szoptató anyukák is alkalmazhatják, sőt a gyermekeknek akár csecsemőkorban is adható. A homeopátiás tüneti szerek gyorsan hatnak, már 1-3 nap alatt mutatkozik a javulás, amennyiben ez késlekedne, forduljunk homeopátiás orvoshoz.

Egyre több háziorvos és házi gyermekorvos foglalkozik homeopátiával is, az országos homeopátiás orvoslista a www.cedh.hu oldalon található.

Az újonnan megjelent könyv gyakorlati jellegű homeopátiás tanácsokkal látja el a szülőket. Bevonja őket a betegség és a gyógyulás megismerendő folyamatába. A betegségek abc-sorrendben, könnyen kereshetően szerepelnek, rövid általános leírással, ápolási tanácsokkal és pontos szerajánlással. Mindez természetesen nem helyettesíti, hanem kiegészítheti az orvosi kezelést és a gyógyszerészi szerajánlást.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!