Keresés
Close this search box.

Virágesszenciák, a lélek harmonizálói VI.

//

Kedves Olvasó! Cikksorozatunk végére értünk. Igyekeztünk Önökkel megismertetni a virágesszencia-terápia alapelveit, a szerek elkészítését és főként az esszenciák használati területét. Fontos kiemelnünk, hogy míg a homeopátia a testi tünetekből indul ki, az egész embert test és lélek egységeként szemlélve, addig a virágesszencia-terápia felborult érzelmi világunk megnyilvánulásaiból indul ki, hogy segítséget nyújtson. Ezért e két terápiás módszert elválaszthatatlan „testvéreknek” tekinthetjük.

A Serdülőkor nevű 12. összetett esszencia összetétele a következő:

bazsalikom támogatja a serdülő nemi identitásának kialakulását, harmonizálja a hormonális változásokkal járó érzelmi vágyakat. Ajánlott, ha a szexualitás más értékek kárára túlsúlyba kerül, vagy kapcsolati problémákat okoz.

kaliforniai kakukkmák segít a serdülőnek megtalálnia önmagát, hogy ne váljék függőségek áldozatává. Segít felülkerekedni az akaratot gyengítő, csalóka megoldásokon (kábítószer használat, állandó passzivitás, divat, média, társadalmi sztereotípiák foglyai). Ajánlott azoknak, akik kerülik a mindennapi kötelezettségeket, hajlamosak a túlzásokra, vagy a fanatizmusra.

Az ágas rozsnok az útválasztás esszenciája. Határozottságot és bátorságot ad, segít megtalálni, és valóra váltani az életcélokat. Feloldja az esetleges rossz döntésekből adódó frusztrációt, új irányt ad és megelégedettséggel tölt el.

vörösfenyő esszencia megerősíti az egyén önbizalmát. Fejleszti a kreativitást, a magabiztosságot és a spontaneitást. Segít a döntések meghozatalában, cselekvésre sarkall, és megszünteti a kudarcoktól való félelmet. Azoknak ajánlott, akik azért halogatják a dolgot, mert félnek, hogy elrontják, amibe belefognak.

molyhos ökörfarkkóró megtanít őszintének lenni magunkkal és másokkal szemben, felnyitja szemünket, hogy felismerjük hibáinkat. Segíti az erkölcsi értékrend és a becsületesség kialakulását. Csoporton belül egységet, bizalmat alakít ki, előmozdítja a közös munkát.

vadalma a tisztulás virága. Megszünteti a serdülőkorral együtt járó testi változások pl. nyúlt végtagok, pattanások, kövérség esetén fellépő önundort. Támogatja az egyént, hogy el tudja fogadni önmagát. Segít azoknak, akik lényegtelen gondolatokkal foglalkoznak, és elvesznek a részletekben.

napraforgó egyensúlyba hozza az egót, ha túlsúlyba jut (egoizmus, hiúság, elbizakodottság, arrogancia) vagy háttérbe szorul (önbecsülés hiánya). Elősegíti igazi természetünk harmonikus kifejeződését és segíti a kreativitást. Rendezi az apaképpel kapcsolatos problémákat (apa hiánya, vagy domináns apa uralkodása). Javítja a testtartást.

Az összetett esszencia többek között a következő helyzetekben ajánlható: iskola- és pályaválasztáskor; iskolai és párkapcsolati kudarcok esetén; unott, passzív, közömbös, motiválatlan, tetteit fel nem vállaló egyénnek; kapcsolati bizalmatlanság, csoportbeli széthúzás feloldására; könnyen befolyásolhatóknak, akiknél fennáll a veszély, hogy szélsőséges csoporthoz csatlakoznak, vagy valamely szenvedélytől függővé válnak.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!