Keresés
Close this search box.

„A csodák valósága”

//

Hagyományteremtő programsorozat vette kezdetét Zalakaroson, a Karos-Spa Hotel Medical Wellness programjai keretében. Az első Életmódváltó Egészségnapot Dr. Oláh Péter elnök-vezérigazgató, valamint Dr. Rácz Jenő volt egészségügyi miniszter nyitotta meg. A program díszvendégei voltak Dr. Papp Lajos Széchenyi és Magyar Örökség-díjas szívsebész professzor, valamint Etka Anyó, akivel 90. születésnapja kapcsán beszélgettünk.

Az Életmódváltó nap megálmodója, Révész Arany (természetgyógyász, wellnwss-oktató) célja, hogy megpróbálják felébreszteni a mindenkiben megbúvó belső orvost, s az egészségmegőrző módszerek gazdag tárházából „útjelző táblákat” rakjanak le, melyek segítenek eligazodni az EGÉSZséghez vezető úton.

Az Egészségnapon az előadások mellett a látogatók részt vehettek közös jógán, meditáción, aqua-joggingon, Hahota Clubon, közös kerékpározáson a Balatonhoz, valamint homeopátiás, talpreflexológiás, mozgásterápiás tanácsadáson és gyógynövényes teakóstolón.

A nap egyik jeles előadója, Etka Anyó idén 90 éves. Ez alkalomból mindenkit szeretettel meghív 90. születésnapjának megünneplésére, 2008. december 28-án vasárnap 16 – 20 óra között egy vidám, szórakoztató, vérpezsdítő estére,?Budapestre, az Üllői út 94-98-ba. Az ünnepségről előzetes info: tel. 06-62/429-238, 30/925-86-19, 30/475-22-67, 20/398-62-03. Részletes műsor és programok a www.etkaanyo.hu oldalon találhatók.

Etka Anyó 90 évesen, fiatalos hajlékonysággal, rugalmassággal, makk egészségesen, életörömmel hirdeti: „hatalmunk van az anyag felett!

Miután rájöttem, hogy mi, emberi lények néhány év után már csak újratanulással tudunk állandóan, fáradhatatlanul mozdulni, megtapasztaltam, felismertem, hogy ha újra úgy mozdulunk, ahogy csecsemőkorunkban mindannyian kezdtük – a lapockák közül, a szívre ható mozdulattal -, ahogy a csecsemő hasonfekve felemeli a fejét, akkor a lapocka közötti gerincszakasz ösztönös állandó mozgatása, a tüdő térfogatának növelése, a vérkeringés fokozása, döbbenetes fizikai és szellemi frissességet ad. Minden mozdulatunkban állandóan alkalmazzuk újra a mindkét agyféltekét jól működtető keresztező mozgást, izomösszehúzással és izomelernyedéssel a vérkeringés frissen tartását. Ilyen módon belföldön és külföldön mások sehol sem oktatnak.

Szívbeteg gyermekként jöttem a világra – fizikai munkától, tornától eltiltva. 55 évig éltem betegségtudatban, majd megtanultam, betegség, fájdalom és szenvedés nélkül élni. Hatalmas szenvedéllyel és akaraterővel vetettem rá magam minden olyan tanításra, amely az emberi test és elme fejlesztésével foglalkozott. A tenyérjóslástól a kézrátételen keresztül a csillagászatig, az összes elérhető keleti-nyugati szellemi és fizikai mozgáskultúrát kipróbáltam, de úgy éreztem, még mindig hiányzik valami. A csecsemők, kisgyermekek, és a gerinces állatok mozgásának részletes megfigyelése után felismertem, hogy azt a velünk született ősi, természetes légzést és mozgást, amit minden más élőlény élete végéig megőriz, mi emberek felnőtt korra elnyomjuk magunkban.

Kártyikné Benke Etka,
jógaoktató

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!