Keresés
Close this search box.

A vese és a hólyag gyógynövényei

//

A vese fontos méregtelenítő szervünk, az általa kiválasztott méreganyagok a vizelettel távoznak a szervezetből. Veséink munkájára egy életen át szükségünk van, hiszen a felhalmozódó méreganyagok nemcsak a vesét és hólyagot, hanem ízületeinket és egész szervezetünket károsítják. Segítsük hát vesénk munkáját gyógynövényekkel!

Veseműködést szabályozó gyógynövényeink egyike a mezei zsurló. Fő hatásterülete a vesetisztítás és ezen keresztül a vizelethajtás. A benne lévő kovasavat a vese csak hosszú idő alatt tudja feldolgozni, ezért csak kúraszerűen fogyasszuk napi 1-2 csészével 6 hétig. Jobbnak tartom a kétnaponkénti 1-2 csésze tea fogyasztását, de a kúrát így is abba kell hagyni 6 hét múlva, mert ha tovább fogyasztják, véres lesz a vizeletük.

A zsurlótea kúra oldja és eltávolítja a kisebb veseköveket és a vesehomokot is. Vese ciszta esetén a zsurlótea fogyasztása mellett a teából kivett zsurlót tegyük éjszakára dunsztkötésként a cisztás vesére. A reggel készült tea zsurlófüvét estig a hűtőben tárolják, este pedig a dunsztkötéshez kissé melegítsék fel. Két-három hét alatt a ciszta felszívódik. Ez a módszer az öröklődő polycisztás betegségeknél kevésbé hatékony.

A húgyhólyag és a húgyutak tisztítására ajánlom még a csalánt is, amely kiváló vízhajtó, s kevésbé köztudott, hogy sok C-vitamint tartalmaz. Kovasav tartalma miatt a csalánteát se igyuk 6 hétnél tovább folyamatosan.

A nyírfalevél teája kéthetes fogyasztás után még a vesekövet is összemorzsolja. Ehhez napi egy csésze nyírfalevél teát kell meginni éhgyomorra. Korlátlan ideig fogyasztható, szünet beiktatása nélkül. Aki kőképződésre hajlamos, megelőzésként hetente egy csésze teát feltétlenül igyon meg belőle éhgyomorra!

Szintén jó vesetisztító a porcsinfű, a korpafű és a csalángyökér tea. Mindegyikből napi 1-3 csészével ihatunk folyamatosan, 6 héten keresztül, majd tartsunk szünetet.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!