Keresés
Close this search box.

Férfi szex és férfi lélek

//

A hétköznapi életben igen ritkán találkozunk olyan férfi társasággal, ahol együtt ücsörög és beszélget az egyetemi tanár, a szakorvos és az autószerelő, a korosztály pedig 17 évestől még 70 fölé is kiterjed. Vajon milyen közös témája, problémája, érdeklődési köre lehet ezeknek a férfiaknak?

Az előttem ülő férfiak nem csupán alkatukban, életkorukban, hanem életútjukban is nagyon különbözőek. Van teljesen egészséges férfi, aki csak képzettebb szeretne lenni szexuálisan, vagy aki épp a szexológus javaslatára érkezett, van, aki nagyon buzgón él szexuális életet, s olyan is, aki szorong miatta. Van férfi, aki már évek óta szenved a prosztata gyulladás valamilyen formájától, vagy épp megnagyobbodott a prosztatája, de olyan is akad, akinek már eltávolításra került, és inkontinencia betétben tanulja a férfi intim tornát.

Van, akit a kedvese fizetett be a tanfolyamra, de olyan is akad, aki a párja elől titkoltan szeretne szert tenni új tudományára.

Módszerem saját kiérlelésű, egyedülálló a világon, ezért nem is volt kitől tanulnom. Óráról órára fejlődik. A helyzet is fura: egy nő ül a széken és beszél, a férfiak pedig ülnek a talajon és hallgatnak. Órákon keresztül ismerkednek a nemi és más hasi szervek rejtett működési törvényszerűségeivel, a női szexualitással, a férfi alhas tünetei mögött rejlő esetleges érzelmi állapotokkal, a szexuális és ürítési funkciók fejlesztésével, és olyan gyakorlatok elsajátításával, mellyel a potencia erősíthető, a here és a prosztata állapota javítható, a vizelet- és széklet-megtartás irányíthatóbbá válik.

A legtöbben inkább csoportba jönnek, mint egyéni foglalkozásra, mert a csoportban el lehet bújni a többiek között. Nemrégiben egy 40 éves férfi panaszolta, hogy felesége és gyerekei is vannak, de ő még mindig szorong a szexualitás miatt. Kétségei voltak az önkielégítéssel kapcsolatban, fél, mert a felesége elégedetlen a több éve tartó kielégületlensége miatt. Úgy érzi, még magához sem volt őszinte, feleségéhez meg pláne, hiszen beszélni sem tud ilyen kényes dologról. Általában inkább a nők panaszkodnak, hogy a férfiaktól gyakran azt kapják válaszként: „ne beszéljünk róla, inkább csináljuk”. De, ha valamiről nem tudunk beszélni, az a tabu mélységébe süllyed. Miért is ne lehetne egy örömforrásról beszélni?

Az egyik csoportomban egymás mellett ült egy cölibátusban élő férfi és egy „nőcsábász”. Előbbinek krónikus prosztata gyulladása volt, ami gyakori a férfiaknál. Kiderült, hogy az önfelvállalás hiánya miatt feszült, ezzel már évek óta „begyullasztja” a férfi szervét. A gyulladás oka tehát a szervezetben – jelen esetben a lélekben – gyökerezik, a panasz pedig ismétlődik egészen addig, míg a kiváltó tényező meg nem szűnik.

A „nőcsábásznak” korai magömlése volt, sikeresebb akart lenni. Általában már egy hetes gyakorlás után változás tapasztalható az izomérzetben, az utolsó vizeletcseppek kiürítésében, a székletürítés gyakoriságában, és sokan már ekkor megtapasztalják a magömlés nagyobb fokú kontrollját is. Persze a haladás egyéni, mert partner, odafigyelés és gyakorlás kérdése, mikor érünk el eredményt.

Egyik tanítványom például hiába volt sikeres egyedül, a feleségével komoly nehézsége akadt. Alig 1 perc alatt kielégült, felesége pedig hoppon maradt. Az asszony eleinte türelmes volt, később azonban már társaságban is tett egy-egy kínosabb megjegyzést férje szexualitására. A legtöbb esetben könnyedén megoldható a magömlés akarattól függő halasztása, tanítványom is egyedül egyre ügyesebb lett, feleségével viszont maradt a probléma. Kiderült, hogy nincs jó kapcsolata az édesanyjával, mert gyerekkorában soha nem tudott megfelelni a túlzott elvárásoknak. A férfi haragudott az anyjára, gyerekként azt élte meg, hogy a nő, akit szeret, mellőzi őt. Most a kapcsolatában szintén úgy érezte, hogy a felesége nem fogadja el, nem tud elég jól teljesíteni. Bár soha ki nem mondta, de ez haraggal töltötte el, ami ki is robban magömlés formájában az aktus elején.

Férfi csoportokban mindig nagy meghökkenést vált ki, ha arról beszélünk, hogy a nőnek lelke is van. Ugyanezt magukról mélyen eltitkolják, pedig ők is sebezhetők, nekik is van fájdalmuk, nehézségük, félelmük. Beszélni erről nagyon nehéz, pedig e fontos, kényes témák, ha terítékre kerülnének, mennyi félreértés, sértettség, fájdalom szűnne meg, oldódna meg azonnal!

Kriston Andrea
pedagógus, az Intim torna módszer (KIT) kidolgozója
Kriston módszer férfiaknak: www.intimtorna.hu
Tanfolyamra jelentkezés:
06-30/21-21-637

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!