Keresés
Close this search box.

Többszintű gyógyulás

//

Hagyományteremtő programsorozat vette kezdetét Zalakaroson, a Karos-Spa Hotel Medical Wellness programjai keretében. Az első Életmódváltó Egészségnapot Dr. Oláh Péter elnök- vezérigazgató, valamint Dr. Rácz Jenő volt egészségügyi miniszter nyitotta meg. A program díszvendégei voltak Dr. Papp Lajos Széchenyi és Magyar Örökség-díjas szívsebész professzor, valamint Etka Anyó, akivel 90. születésnapja kapcsán beszélgettünk.

Többszintű gyógyulás

Daganatos betegség esetén nem elegendő kizárólag a fizikai testtel foglalkozni. Meg kell vizsgálni azokat a lelki, érzelmi és gondolati okokat, mintákat, amelyek a fizikai test állapotváltozásához és végső soron megbetegedéséhez vezettek.

Alapvető tétel, hogy a gondolat valójában energia, és ahova gondolat megy, oda energia is megy, ott pedig állapotváltozás, illetőleg anyagmennyiség változás következik be a fizikai testben. Ha ez ügyben bárkinek kételyei lennének, elég csak tartósabban a szexualitásra, vagy azzal kapcsolatos kellemes élményekre gondolni, és az állapot, illetve méretbeli változások rövid időn belül bekövetkeznek. Ez a test többi részén is így működik, még akkor is, ha nem vagy csak ritkán válik bennünk tudatossá.

A daganatos betegség mindig ott alakul ki, ahol huzamosabb ideig energiatöbblet van. Energiatöbblet pedig kétféle módon jöhet létre.

Az egyik a hosszú ideig tartó egyirányú áramlás. Azoknál az embereknél találkozunk ilyennel, akik egész életükben másoknak segítenek, miközben saját magukat elhanyagolják, nem tartják elég fontosnak, elég értékesnek. Közben ott lappang bennük az elégedetlenség, a viszonzatlan elvárás. Az ilyen életmód indítéka nem a szeretet, hanem a félelem, a megfelelésért vívott harc, valóságos könyörgés egy kis szeretetért. Elég nehezen jön rá az ember, hogy ha saját magával nem foglalkozik legalább annyit, mint másokkal, akkor felborul az egyensúly, s ez daganatos betegséghez vezethet.

Ebből a szemszögből nézve a gyógyulás útja eléggé egyértelmű: változást kell létrehozni az energiaáramlásban. Egyensúlyba kell hozni az adok-kapok energiákat, kifejezésre kell juttatni az elnyomott, elfojtott érzelmeket. Ezen az állapoton sem a kemoterápia, sem a sugárterápia, de még a csodaszernek számító készítmények sem tudnak változtatni. Ezek segítik ugyan a fizikai test állapotának helyreállítását, de nem változtatják meg a gondolkodásmódot, az érzelmi blokkokat. Márpedig, ha az egyik oldalról bizonyos készítményekkel a fizikai test állapotának feljavításán dolgozunk, miközben más oldalról fenntartjuk azt az energetikai állapotot, amely a daganatot folyamatosan létrehozza, akkor hosszú távon kevés remény marad a maradéktalan gyógyulásra.

Balogh Béla
mérnök, író

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!