Keresés
Close this search box.

Vágyfokozó boszorkányságok

//

Aphrodité – a szerelem istennője – lába nyomán csodás növények nőttek, amikor kilépett a tenger habjaiból. Ezért azokat a gyümölcsöket, virágokat és a belőlük nyert illatszereket nevezik afrodiziákumoknak, melyeket különösen alkalmasnak tartanak a szerelmi vágy felkeltésére, illetve fokozására. Nemcsak Cipruson, de nálunk is megtalálható a varázslatos növények számos fajtája. Íme az a néhány bűbájos fűszer és étel, melyekkel az éjszakáinkat is megédesíthetjük.

Az egyik ősi afrodiziákum a szarvasgomba. A hím gímszarvasok a párzási időszak előtt feltúrják az erdő talaját, és ha rátalálnak az értékes csemegére, elfogyasztása után valósággal megőrülnek a nőstény utáni vágytól. Serkentő hatása miatt a szarvasgomba a mai napig rendkívül keresett, és igen drága növény. Nem egyszerű azonban megtalálni, hiszen a föld alatt 10-20 centiméter mélyen nő, és a gímszarvasokon kívül csak az erre betanított disznók vagy kutyák képesek kiszagolni.

Kömény – Illóolaja vérbőséget okoz és stresszoldó hatású, így növeli a nemi vágyat. Vigyázat, túlzott fogyasztása eszméletvesztéssel járhat!

Méz – Gyorsan felszívódó gyümölcscukrai serkentik az agyban a hangulatjavító endorfinok termelődését. Ezenkívül kis mennyiségben található benne ösztrogén, azaz női nemi hormon is, ami fontos szerepet játszik abban, hogy kellő izgalomba jöjjünk a megfelelő pillanatban.

Petrezselyem – Hatóanyagai értágulatot okoznak, így a férfiaknál meghosszabbítja a merevedést.

Rozmaring – Illóolaja fürdővízbe téve fokozza a bőr vérellátását, ezáltal növeli az érzékenységét.

Sáfrány – Ennek a Távol-Keletről származó pikáns fűszernövénynek az illóolaja izgató hatású, erősíti a férfiak nemi vágyát, és hosszan tartó orgazmust biztosít.

Szegfűszeg – Már a régi kínaiak is rágcsálták, hogy erotikus kalandjaik során nagyobb élvezetben legyen részük. Illóolaja erősen serkentő, és a hímvessző megnagyobbodását is előidézheti.

Szerecsendió – Az örökzöld fűszernövény magja vágyfokozó olajat tartalmaz, amely kis mennyiségben bódító, izgató hatású lehet.

Zeller – Gumóját, szárát, levelét egyaránt afrodiziákumként említik a népi feljegyzésekben. Felfrissíti a fáradt férfiakat, mivel sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Sőt, a tesztoszteron termelődését is elősegíti. Erre utal egy népi mondóka: „Zeller, tojás, derelye, nő a férfi ereje!”

Gomba – Magnéziumban, cinkben és B5-vitaminban gazdag. Emiatt jótékony hatással van a mellékvesére, amelynek hormonja fontos szerepet játszik a nemi vágy felébresztésében.

Csoki – Ugyanúgy befolyásolja az agyműködésünket, mint a szerelem.

Avokádó – B6-vitaminban gazdag, segíti a jó hangulatról és az orgazmusról gondoskodó hormonok képződését. Bár nem terem nálunk, sokszor kapható.

Tenger gyümölcsei – A kagyló, a rákfélék, a tonhal, a lazac és a szardínia kalciumot, foszfort, jódot és sokféle vitamint tartalmaznak, melyek vágyfokozó hatásukról ismertek. Az osztriga bővelkedik cinkben, ami elősegíti a tesztoszteron termelődését a férfiakban.

Vágyfokozó növényekből teát is készíthetünk az összebújós estékre:

Keverjük össze a fenti növényeket egy jól zárható edényben. 1 evőkanálnyi keveréket forrázzunk le 2,5 dl vízzel, hagyjuk 10 percig állni, majd szűrjük le. A tea naponta 2-3-szor is fogyasztható. (Forrás: internet)

Másik recept: Forrásban lévő vízzel öntsünk le 10g zsályát, 8g csombort és 5g mentát. Az oldatot egy kanál mézzel édesítsük. Igazi bájital!

Szerelmi hangulatunkat fokozhatjuk gyertyafénnyel, füstölőkkel, kellemes halk zenével és még egy piros lepedővel is! Ha úgy érezzük, hogy frissíteni kellene a kapcsolatunkon, próbáljuk meg, hogy felöltözve kezdjük és „visszamegyünk a kezdetekhez”, amikor még csak szemeztünk, netán a kezét mertük csak megérinteni, aztán a hátát, közelebb húzódtunk hozzá és lágyan megsimogattuk az arcát, a haját, mindez kellemes emlékeket idézve arra ösztönzi a férfit (vagy a nőt), hogy haladjon tovább, hogy érjen el a boldog egyesüléshez. Semmit se siettessünk, ne kapkodjuk el, maradjunk hosszú percekig csak átölelve egymást, érezzük meg a másik hangulatát, vegyük együtt vele a levegőt, lassan, érezzük magunkat biztonságban a boldog időtlenségben. Csak hagyjuk, hogy egyenként szedje le rólunk a ruhát, amikor már jól ki és bemelegedtünk!

Ha a nő nem kapható azonnal, hanem csábító pillantásokat vetve időnként kibontakozik az ölelésből, játékosan arrébb gurul, csak a kezét felejti ott a férfi testén, (nehogy félreértés legyen, hogy elhúzódik), akkor a férfiben feltámad a vadász-ösztön és ez felkorbácsolja vágyait.

Ne felejtkezzünk el a csókolózásról sem, mert az indítja be a nemi hormonok működését.

Természetesen akkor élvezzük legjobban az együttlétet, ha lélekben mindketten ott vagyunk, csak a partnerünkre és önmagunkra figyelünk, a jelenben vagyunk, és nem hagyjuk, hogy máson járjon az eszünk.

Dr. Pándy Mária
szexuálpszichológus,
a Magyar Szexológiai Társaság titkára
06-20/933-6669

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!