Keresés
Close this search box.

A férfiasság védelme

//

Ki mutat példát a férfiaknak abban, hogy miként tartsák karban a testüket? Nem a focira és a súlyzóra gondolok, hanem konkrétan arra, mit tesz egy férfi, hogy elkerülje heréi alulműködését, tesztoszteron hormonjainak jelentős csökkenését, a prosztata gyulladását, megnagyobbodását, az aranyeret vagy a potencia problémákat?

Érdemes testünket-lelkünket „karbantartani”, mert a gondoskodás jócskán megtérül, ám annak is vannak következményei, ha elhanyagoljuk magunkat. Az 50 felettiek fele szenved aranyeres tünetektől, a prosztata-megnagyobbodás pedig a 65 év felettiek 50%-át érinti. A potencia problémák gyakorisága is növekszik, a statisztikák szerint a 40 felettiek 40%-a, míg a 70 felettiek 70%-a tapasztal zavart benne, ugyanakkor a hímivarsejtek termelődése az elmúlt 50 évben a felére csökkent, emiatt a megtermékenyítés gyakorta nehezített.

Ha körbenézünk ismerőseink körében, tapasztalhatjuk, mit tesz egy átlag férfi az egészségéért: komolyabb probléma esetén felkeresi az orvost, és tőle várja a megoldást. Természetesen az orvos lehetőségei is korlátozottak. Gyakorta hallom a következő panaszokat: megműtöttek aranyérrel, heresérvvel, de ismét kiújult, kaptam gyógyszert a prosztatámra, de újból begyulladt… Nem is csoda. Nem várhatjuk, hogy az orvos legyen az egészségünk felelőse egy személyben. Hasznos lenne átgondolni, hogy mi magunk mit tudunk tenni jó közérzetünkért, izmaink erejéért, szerveink épségéért, mentális egészségünkért. Az autó is akkor szolgál bennünket, ha az alkatrészek rendben vannak (persze az sem indegy, miként üzemeltetjük azt).

A férfiak túl gyorsak, a nők túl lassúak…

Az Egyesült Államokban végzett felmérés szerint a férfiak 75%-a az aktus első 2 percében eljut a magömlésig. Pedig minél hosszabb ideig erektált a hímvessző, annál nagyobb az egészségmegtartó ereje, annál nagyobb azon tónus, idegi, hormonális hatás, ami segít a „nemi rendszer” karbantartásában és a mindennapos stressz hatások semlegesítésében, a testi és mentális egészségben. Emellett természetesen a hölgyek is elégedettebbek, és a szerelmes összefonódás érzelmi hozadéka is jelentősen több. Nem arról van szó, hogy stopper órával bújjunk az ágyba, hanem, hogy legyen nagyobb a repertoárunk, mintha csak autót vezetnénk: ha kell gyorsan hajtunk, ha kell lassan, figyelünk arra, hogy időben fékezzünk…

Egy tanítványom arról számolt be, hogy 2 héten át, naponta ismételt „Kriston Intim Torna” gyakorlatok hatására elhagyhatta a prosztata megnagyobbodás miatti, vizelési nehezítettségére szedett gyógyszerek szedését, természetesen az orvosa beleegyezésével. A tornát persze nem hagyja abba, mert akkor a hatás is megszűnik. Ő panaszolta, mennyire sajnálja, hogy korábban semmit nem hallott erről a témáról otthon vagy az iskolában, mert a férfi tréningen elhangzottak megváltoztatták az egész férfiasságához való viszonyulását. Megnőtt a szexuális önbizalma azáltal, hogy hosszan képes aktusban maradni, ami miatt partnernője is hálás.

A jó szexualitás sokkal több, mint csupán erotika. Hozzájárulhat egészségünkhöz, ám betegség forrása is lehet, ha abból szorongás, stressz származik. Az ágyban közösen eltöltött idő minősége szerint lehet örömforrás, feltöltheti testi-lelki akkumlátorainkat, sőt lehet közös felfedezése egy rejtélyes erőforrásnak. Nem érdemes elhinni, hogy aki képes pár perces magvisszatartásra, az már nagyszerűen üzemelteti a szexuális képességeit. Nem az a jó sofőr, aki néhány percig nem karambolozik a csúcsforgalomban! A szexuális képesség fejleszthető, akár azon szintig is, hogy van pulzálással együtt járó orgazmus, de nem ürül kifelé mag, vagy többszöri orgazmus is elérhető a férfiaknál, és csak akkor engedi ki a magot, amikor az szándékában áll.

Természetesen ezen funkciók elsajátításában nem segít a pornófilm, hiszen a „sztárok” potencia-erősítőtől képesek a forgatás alatt teljesíteni, és nekik pont az okoz nehézséget a kamerák előtt, hogy eljussanak a csúcspontig. A filmeken soha nem látni korai magömléssel terhelt aktust, és a hölgyek is – látszólag – mindig eljutnak a csúcsra, sőt ott is maradnak a film végéig.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!