Keresés
Close this search box.

Méregtelenítés a várandósság előtt

//

A gyermekvállalás egy életre szóló program, vállalkozás, melyet az egészséges, életerős baba érdekében érdemes alaposan megtervezni és előkészíteni. Tekintettel arra, hogy a magzat számára 9 hónapon át az anya teste biztosítja a „lakhatást" és a táplálékot, illendő azt a kis vendég érkezése előtt alaposan megtisztítani, „kitakarítani”.

Adjunk hát elegendő időt szervezetünknek, hogy méregtelenítő kúránk során ténylegesen megtisztulhasson a lerakódott toxinoktól, salakanyagoktól. Fontos ezért időben elkezdenünk és be is fejeznünk a tisztító kúrát, még a fogantatás előtt. Semmi esetre se méregtelenítsünk a várandósság időtartama alatt, hiszen a felszabaduló, és vérbe kerülő méreganyagokra a magzat egészen másként reagál, mint anyukája, hiszen nagyságrendekkel kisebb nála, így ami az anyának meg sem kottyan, annak töredéke is elég a magzat károsodásához. Gondoljunk erre minden korty alkoholos ital és minden gyógyszer és tabletta kapcsán, sőt még dohányzás nélkül is, minden füstös, szennyezett levegőben – akár passzív dohányosként is – eltöltött óra alatt.

Előzetes méregtelenítésünk nyomán megtisztul a máj, a vesék, a teljes emésztőrendszer, ettől bőrünk is rögtön tisztábbá, selymesebbé válik. Kiürülnek a zsírsejtekben tárolt méreganyagok, sőt vélhetően megszabadulunk pár felesleges kilótól is, amit az előttünk álló 9 hónap alatt – a magzat növekedésével – menthetetlenül vissza is fogunk szedni, de mindez természetes.

Kúránk során a vér is megtisztul, tehermentesebbé válik a keringési rendszer munkája – rá is fér a pihenés, hiszen hamarosan 30-40%-kal több vért kell majd mozgásban tartania.

A kúra „mellékhatásaként” frissebbek, fürgébbek leszünk, de használjuk is ezt ki, s aki még nem tette, most iktassa be programjába a rendszeres testedzést, melynek gyakorlatait – a pocak növekedéséhez mérten – egyre könnyebbé, kíméletesebbé teheti, de – panaszmentes terhesség esetén – egészen a szülésig abba nem hagyhatja. Ne felejtsük el a baba körüli megnövekedett, örömteli teendők közepette, fokozatosan újra kezdeni gyakorlatainkat! A következő méregtelenítő kúra időpontját viszont feltétlenül halasszuk a szoptatás befejezése utáni időszakra!

orvostkeresek.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!