Keresés
Close this search box.

Mi lesz veled, szerelem?

//

A szerelem olyan érzés, amely semmivel sem helyettesíthető és nem is mindenki éli át. Ezért akinek ez megadatik, nagyon becsülje meg! Mint ahogy ezen a világon minden, ami keletkezik, el is múlik egyszer – sajnos a szerelem is erre a sorsra jut. Így amikor éppen szerelmesek vagyunk, ne azon keseregjünk, hogy vajon meddig tart! Élvezzük! Éljük át!

A lángoló szerelemben felhők között lebegünk, csak vágyunk tárgyára tudunk gondolni, arra figyelünk, ami tetszik benne, a többit elutasítjuk. Emiatt mondják, hogy a szerelem „vak”. Régen tudjuk, hogy a gyönyör a természet eszköze, hogy rávegyen bennünket bizonyos cselekvésre, ez pedig nem más, mint a fajfenntartás, vagyis a gének továbbadása.

A szerelem régen tele volt feltétlen bizalommal és odaadó gondoskodással, ma csupa kétely és bizonytalanság. Milyenné alakítja az új évezredben a párkapcsolatokat az a sodró, maximalista, türelmetlen és egyre romantikátlanabb érzés, amit ma „szerelemnek” nevezünk?

A fiatalokat félrevezethetik a filmek, ma ritka az a film, ahol egy igazi szerelmeskedést lehetne látni, ahol izzik a szenvedély a levegőben, ott az igazi erotika és érzelem. A média által sugalmazott szexuális élet változatos pozitúrák alkalmazásáról, különböző segédeszközök igénybevételéről, időtartamokról és az aktusok számáról szól, ahelyett, hogy a két ember lelki egymásra találásának misztériumát emlegetnék, aminek végső kiteljesedése természetesen vezet a szexuális aktusnak nevezett örömszerzéshez.

Dr. Pándy Mária
szexuálpszichológus,
a Magyar Szexológiai Társaság titkára
T.:06-20/933-6669

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!