Keresés
Close this search box.

A béta-karotin áldásos hatásai

//

Mindenki szereti, ha selymes, egyenletesen napbarnított a bőre. Alig várjuk a nyarat, fel is vásároljuk a sokfaktoros külső fényvédőket, ám sokan elfelejtik belülről is felkészíteni szervezetüket a napozásra az UV sugárzás ellen védő és bőr regenerálódását elősegítő béta-karotinnal.

A béta-karotin az A-vitamin provitaminja, melyet a túladagolás veszélye nélkül vihetünk be szervezetünkbe, hiszen csak annyi alakul át A-vitaminná, amennyire szüksége van szervezetünknek.

A béta-karotin és az A-vitamin pótlása csökkenti a nyálkahártyákon és a bőrön keresztüli fertőzések veszélyét, valamint a légutak megbetegedésének kockázatát. Segít a gyulladt nyálkahártyák egészségének helyreállításában, elősegíti a már kialakult fekélyek gyógyulását.

Hatékony antioxidáns, amely segíti a bőr, köröm és haj fény elleni védelmét. A bőr zsírsejtjeiben feloldódva, véd az UV sugárzás okozta károsodástól. Az A-vitamin beépülhet a sejtmembránba, ezzel fokozza a sejtfal, és a zsírszövetek védelmét.

Béta-karotin tartalmú fényvédő krémek és étrend-kiegészítők hiányában:

A béta-karotin élettani hatásai: aktiválja a sejtanyagcserét, erősíti a nyálkahártyákat, javítja a látást, növeszti a hajat és a körmöket, véd a szabad gyökök ellen, erősíti az immunrendszert, lassítja az öregedési folyamatokat, jótékonyan hat a vérkeringésre és a szívműködésre, enyhe napsütésnél is gyors, tartós barnulást eredményez.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!