Keresés
Close this search box.

Házi kedvenccel az allergia ellen

//

Kutatók szerint, gyermekeknél csökkenti a későbbi allergiák megjelenését, ha kis koruktól kezdve háziállatok, kutyák, macskák élnek a környezetükben.

A Journal of Allergy and Clinical Immunology folyóiratban megjelent vizsgálatban kutatók 500 olyan gyermeket figyeltek meg, akiknél magas volt az allergia kockázata, mivel legalább az egyik szülő allergiás volt. Megfigyeléseik szerint, háromszor gyakoribb volt az asztmás légzés és zihálás előfordulása a házi kedvencet nem tartó családok gyermekei esetében. Köztudott ugyanakkor, hogy a gyermekkorban jelentkező nehéz légzés növeli a későbbiekben kialakuló allergiák és az asztma valószínűségét.

Az endotoxinok olyan természetes vegyületek, melyeket baktériumok állítanak elő. Nagy mennyiségben kifejezetten károsak, de – a kutatók szerint – kisebb dózisban, csecsemő-, illetve kisgyermekkorban védenek, segítik az immunrendszer helyes működésének kialakulását.

A 2-3 állatot is tartó családok házában, a porból mért magasabb endotoxin-szint – a kutatás eredményei szerint – valóban megakadályozták a gyermekkorban megjelenő allergiák kialakulását.

Budai Allergiaközpont
tel: 06-30/631-9309
www.orvostkeresek.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!