Keresés
Close this search box.

Jóni-masszázs

//

Annak ellenére, hogy a tantrikus szex egyre közismertebbé válik, a jóni-masszázsról, azaz a női nemi szervek masszázsáról igen kevés információhoz juthatunk. A jóni a női nemi szerv szanszkrit neve, s a teljes nemi szervrendszerre vonatkoztatható. Társadalmunk -sajnos- szinte minden lehetőséget elzár az elől, hogy a témát a kellő tisztelettel és figyelemmel közelítsük meg. Hogyan is kerülhetnénk kapcsolatba szexualitásunkkal, ha a megismerés lehetőségei ilyen szűk korlátok közé lettek kényszerítve?

JÓNI-MASSZÁZS

Ismerd meg a női érzékiség kiapadhatatlan forrását!

Felfedező utunkon segíthet minket a keleti tantrikus jógára épülő jóni-masszázs. A masszázs szót komolyan kell venni, hiszen gyógyító jellegű testfelismerésről szól, nem szexuális játszadozásról, nem szex-technika tanításáról, és nem is szexuális szolgáltatások álcázásáról. A masszázs csak egy tanulási folyamat ahhoz, hogy- mindazok számára, akik ezt elsajátították, a nemi élet a párkapcsolatban jobb legyen. A szemlélet a szexualitást fizikai, lelki és spirituális szinten egyaránt megközelíti. A masszázs a testet és lelket egyaránt simogatja, a tao légzéstechnikák is megújulnak a gyakorlatok során. Csak üdvözölni lehet azt a modern megközelítést, ami a szexualitást visszarángatja eredeti valóságába, és nem az orgazmus-központúságról, hanem a test-lélek-szellem harmonikus fejlődéséről szól.

Minden nő végtelenül nagy eksztatikus és érzéki potenciált hordoz magában, és mindannyiunk veleszületett joga az, hogy ezt teljes mélységéig felfedezzük és kiélvezzük. Az eksztatikus élvezetek csúcsának számító orgazmus tehát nem egy kiváltság, amit egyes nők elérhetnek, mások viszont nem, hanem egy minden emberben meglévő adottság. A franciák az orgazmust „kis halál”-nak nevezik, nem is alaptalanul, hiszen valóban van valami köze a halálhoz: az orgazmus pillanatában feladod önmagad, az „én” megszűnik létezni.

“Ebben a pillanatban megnyílik bennünk egy végtelenül tágas és békés tér, ahol az Én többé nem létezik – eggyé válunk ezzel a határtalan nyugalommal. Számomra ez az egyesülés maga a spiritualitás.” (Michaela Riedl)

A női szexualitás végtelen tér, amely annál nagyobb, intenzívebb és örömtelibb távlatait fedi fel előttünk, minél mélyrehatóbban foglalkozunk vele. Figyelmesség és tisztelet: ez a két kulcs nyitja a jóni nyújtotta kiteljesedés és az öröm felé vezető út kapuját. Nőiességünk tudatában áthidalhatjuk a köztünk és a férfiak között húzódó mély szakadékot. Nem kell többé védekeznünk vagy türelmetlenül arra várnunk, hogy a férfi kitalálja legrejtettebb kívánságainkat. Mi magunk is tudjuk, mire van szükségünk, és ezt érthetően és szerető gyengédséggel érzékeltetni is tudjuk.

A jóni-masszázs során rengeteg szexuális energiát szabadítunk fel, amelyet aztán a tudat tágítására, a test és a lélek élénkítésére, a nagyobb rugalmasság és kreativitás elérésére fordíthatunk. A feltörő energia a légzés és a képzelőerő révén cirkuláltatható, méghozzá úgy, hogy gondolataink mentén elvezethetjük a test bármelyik részére: ahová szellemünk repül, oda gyűlik az energia, és fokozza az izmok és idegek aktivitását. Minél jobban koncentrálunk, annál több energiát tudunk mozgósítani, és minél inkább aktiválódunk a légzés segítségével, annál magasabb fokú lesz majd a szexuális élmény és élvezet.

Vannak, akik a szexualitást csak testiségként kezelik, vannak, akik viszont tagadják a testiség szükségességét, a megvilágosodottak, akik minden vágyukat elhagyták már. A tantrikus szemlélet képviselői elfogadják, sőt szeretik a földi szépségeket és élvezeteket, így a szexet is a maga helyén kezelik.

Michaela Riedl, a Jóni-masszázs című könyv szerzője így ír erről: „Számomra a szexualitás nem más, mint a testi egészség és a lelki gyarapodás legősibb forrása. Hiszem, hogy egy napon az egész emberiség akként fogja tisztelni a jónit, ami: a csodálatra méltó és kozmikus női öl, amelyből mindannyian származunk.”

A Jóni-masszázs című könyvet minden nő számára ajánlom, és azoknak a férfiaknak is, akik fontosnak tartják, hogy partnerük élvezze a velük való együttlétet, s akik közelebb szeretnének kerülni a női titkokhoz.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!