Keresés
Close this search box.

L-lizin, a csodálatos aminosav

//

Az L-lizin a fehérjéinket felépítő esszenciális aminosav, melynek alapvető szerepe van a csontok és a bőr szerves állományát alkotó egyik legfontosabb fehérje, a kollagén képzésében, emellett immunrendszert erősítő és vírusellenes hatását is igazolták. Hiányában a táplálékkal bevitt kalcium nem tud beépülni a csontokba.

L-lizin, a csodálatos aminosav

Számos aminosavakkal végzett terápia járt sikerrel az utóbbi időben. Eredményeket értek el többek között az öregedés késleltetése, a szívbetegségek megakadályozása, az emlékezet javítása, a depresszió és stressz leküzdése, az alvászavarok kiküszöbölése, az ízületi gyulladások és a herpesz gyógyítása, illetve allergiák kezelése terén.

Az L-lizint tartalmazó készítmények számos ellenőrzött kísérlet által bizonyítottan „herpesz stop” hatásúak, abban a fázisban állítják meg a betegség kifejlődését, amikor elkezdjük a szedését. 1-2g L-lizin bevételével az égető érzés perceken belül elmúlik, s egy 2-3 napos kúra, napi 3-6g L-lizin bevétele megakadályozza a herpesz tüneteinek megjelenését.

Dr. Robert C. Atkins, Dr. Phyllis A. Balch, és ma már a szakkönyvek is az L-lizint a herpesz és a megfázás kezelésére, a csontritkulás megelőzésre, a szív- és érrendszeri problémák kiegészítő terápiájaként ajánlják.

Linus Pauling, a kétszeres Nobel-díjas kémikus 1994-ben ezt nyilatkozta: „Mostanra elértem azt a pontot, amikor lizin és C-vitamin megfelelő alkalmazásával csaknem teljes ellenőrzés alatt tarthatom, gyógyíthatom a szívrohamokat.”

Dr. Prokisch József
Debreceni Egyetem Élelmiszertudományi
és Minőségbiztosítási Tanszék
További szakmai info:
www.lizin.hu
tel.: 06-76/504-100 Dr. Aliment

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!