Keresés
Close this search box.

A csodálatos orbáncfű

//

A közönséges orbáncfű (hypericum perforatum) valóban csodákra képes gyógynövény: teáját immunerősítésre adják még AIDS-es betegeknek is, valamint nyugtatónak és idegrendszer erősítőnek a depresszióban szenvedőknek.

A csodálatos orbáncfű

Mint nevében is benne van, orbáncra, azaz fertőzéses sebekre kiválóan alkalmas, külsődleges kezelésre. A teájából készült főzettel kell kenegetni a sebet, s mellé belsőleg is fogyasztani a teát.

Idegnyugtatóként esténként egy csészével kell meginni belőle 6 héten keresztül. Álmatlanság esetén úgyszintén este ajánlott a fogyasztása. Egy csésze teához forrázzanak le egy csapott evőkanál teafüvet 2,5 dl vízzel, hagyják állni 15 percig, szűrjék le, és frissen igyák meg.

Az orbáncfűből készült olajjal égési sebeket, nap által okozott leégést lehet kezelni. Mellben található jóindulatú csomó is kezelhető vele: a csomókat gyengéden be kell dörzsölni az olajjal egészen a hónaljban található mirigyekig. Diagnózisért mindenképp forduljanak szakorvoshoz, a rosszindulatú melldaganat is gyógyítható, ha időben felismerik és kezelik!

Gyomoridegességből származó savtúltengés és reflux esetén is sikerrel használható az orbáncfű teája. Esténként egy csészével kell ilyenkor is meginni belőle 6 héten keresztül, napközben pedig egy csésze fehér akácvirág teával kell kiegészíteni a kúrát. A 6 hét letelte után az akácvirág teát továbbra is ihatják heti 1-2 csészével. Az orbáncfű fogyasztását minden 6 hetes kúra után, 6 hétig szüneteltetni kell, mert nagyon erős hatású gyógynövény.

Gyomor- és bélfekélyt, magas vérnyomást, emésztési zavarokat, vese- és epebántalmakat is kezelnek vele. Ilyenkor a tünetek megszűnéséig kell inni teáját, de egyhuzamban semmiképp sem tovább 6 hétnél.

Vegyük figyelembe, hogy lassítja a szívgyógyszerek felszívódását, nem tanácsos vérhígítókkal együtt alkalmazni. Csökkenti a fogamzásgátlók hatékonyságát is. Használatával kapcsolatban mindenképp kérjék ki hozzáértő szakember véleményét, aki ismeri a helyes alkalmazás módját!

Várom kérdéseiket a 06-46/390-278, 06-46/590-205 és a 06-30/5904505 telefonszámokon, valamint az info@gyorgytea.hu e-mail címen.

Szabó György
népi gyógyász, füvesember

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!