Keresés
Close this search box.

Tengeri klíma allergiásoknak

//

Allergiásként sokan megtapasztalhattuk már a tengeri levegő jótékony hatását. A pollenszezonban már egyhetes tengerparti nyaralás is jelentős javulást hoz tüneteink enyhítésében. A sós levegőt sajnos haza nem hozhatjuk, de pótolhatjuk itthon tengeri sós párologtatással vagy tengeri klíma kabinnal.

A só nélkülözhetetlen elem, a benne található nátrium és kálium biztosítja például, hogy az idegrostok impulzusokat továbbítsanak, vagyis a gondolkodást. A tengeri só gyógyító erejét már az ókorban felismerték, harcok dúltak a Holt-tenger értékes területének megszerzéséért, partján ókori uralkodók – Kleopátra és Sába királynője – emeltek palotát. A só koncentrációja itt rendkívül magas, a 30-33%-os sótartalmú vízben nem élnek élőlények, így a Holt-tenger gyakorlatilag steril.

A Himalájából származó tiszta kristálysó ugyancsak régi, 251 millió éves tengeri só, mely nagy nyomás alatt, a hegy mélyén, minden környezeti szennyeződéstől mentesen alakult ki.

A tengeri klíma kabin a holt-tengeri, vagy Himalája sóoldatot alakítja párává. A finom párásított tengeri só csökkenti a nyálkahártya gyulladását, kitisztítja a légutakat, gyorsítja a váladék kiürülését, eltávolítását. A szénanátha mellett asztma, idült garat-orrnyálkahártya-orrmelléküreg gyulladás és elhúzódó nátha, gyakori felső légúti hurutok kezelésében is hathatós segítséget nyújthat.

A tengeri klíma jótékony hatását már egy 20-30 perces kezelés után is érezhetjük. A tartós javulás érdekében azonban ajánlott átlagosan két hetes kúra elvégzése. A kezelések pontos számának meghatározása az egyén állapotától függően, a szakorvos javaslatára történik.

A sós levegőt természetes hidratálóként is alkalmazhatjuk a fiatalos külső megőrzésére. A pára a felsőbb bőrrétegekbe hatolva kifejti nedvességtároló hatását, így teszi bársonyossá a bőrt. Kedvező tulajdonságainál fogva az olyan bőrbetegségek, mint az ekcéma és pikkelysömör is pozitívan reagálnak a rendszeres kezelésre.

dr. Augusztinovicz Mónika
fül-orr-gégész szakorvos
www.oxygenwellness.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!