Keresés
Close this search box.

Magyar őssejt terápia sikere külföldön

//

Hazánkban nagy vitákat vált ki az őssejt terápiák alkalmazása. Ám amíg Magyarországon vitatkoznak a különböző lehetőségekről, addig egy magyar „amatőr” kutató Németországban kifejlesztette, és a legnagyobb müncheni gyermekklinikán sikeresen alkalmazta a vélhetően első, tudományosan elismert magyar őssejt terápiát.

Öt súlyos, gyógyíthatatlan agybetegségben szenvedő gyermeken alkalmazták a Varga Gábor által kifejlesztett gyógymódot. A beteg gyermekek agyába juttattak olyan anyagot (ún. neurotropikus faktort), amely különböző hatásmechanizmusok segítségével fokozta az agy saját őssejt-termelését is. A gyermekklinika orvosait megdöbbentették az eredmények. A gyermekeknél globális fejlődésjavulást tapasztaltak: jelentősen javult mozgásképességük, koncentrációjuk, szociális és kommunikációs képességeik, valamint enyhültek magatartászavaraik.

A német orvosok a klinikai kísérlet eredményeit nemzetközi orvosi szaklapban tették közzé. Németországban ezzel elismerték Varga Gábor munkásságát, akit Magyarországon eddig, mint a rákellenes gyógygomba és az apigenin kivonatok kutatóját ismerték.

A németországi klinikai sikerek után a kutató Magyarországon fejlesztett ki olyan gyógygomba, gyógynövény és flavonoid kivonat keverékeket, melyek alkalmasak a test saját őssejtjeinek aktiválására is. Módszerének többek között a különböző szív- és érrendszeri betegségekben, illetve a stroke (agyérgörcs) következményeiben szenvedők lehetnek a haszonélvezői. A kutató által kifejlesztett különleges minőségű gyógygomba, gyógynövény és falvonoid kivonat keverékek alkalmazásával tapasztalták például cukorbetegeknél a vércukorszint csökkenését; túlsúlyban szenvedőknél a káros zsigeri zsírok mérséklődését; stroke-ot és Sclerosis Multiplexet elszenvedőknél pedig az agyműködés javulását; valamint migrén, magas vérnyomás és depresszió enyhülését.

A kutató sikereinek egyik titka, hogy módszere nem csak a test saját őssejt mennyiségének fokozására irányul, hanem az elszaporodott őssejtek minőségét is jelentősen javítja, hiszen beteg emberek károsodott őssejtjei önmagukban „cselekvésképtelenek”, még akkor is, ha azok nagy mennyiségben állnak rendelkezésre.

Varga Gábor módszerét alkalmazó betegek drámai állapot-javulásáról 2009 októberétől, szombatonként 16 órától az ATV „Csak természetesen” c. műsorában láthatnak beszámolókat az érdeklődők. A műsorokban Varga Gábor maga is nyilatkozik kutatásainak lényegéről.

Varga Gábor munkásságáról tudományos és egyéb információt a „Varga Őssejt Kutatás” honlapján, a www.vargastem.hu weblapon, és a Magyarországon működő Gyógygomba Információs Központokban, illetve azok információs telefonszámain kaphatnak:

 

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!