Keresés
Close this search box.

Csigacsoda

//

Az Armonía spanyol natúrkozmetikumok legnagyobb sztárja, a hazánkban most először megjelenő Csigacsoda, azaz a Helix Aspersa termékcsalád. Tekintsük át, milyen csodára is képes!

A biokozmetikában fordulópontot jelentő készítmények alapja egy spirálformájú csigafajta, a Helix Aspersa nyálkájának kivonatából készült koncentrátum. Az anyagot a népi gyógyászatban már korábban is használták sebgyógyításra, szemölcsök eltűntetésére, kozmetikai felhasználására azonban csak az utóbbi időkben került sor.

Mint kiderült, az állatkák váladéka igen gazdag proteinekben, kollagénben, a regenerálódást serkentő allantoinban, vitaminokban, enyhén hámlasztó hatású alfahidroxisavakban, ásványokban és nyomelemekben. Ezek mellett tartalmazza a kiválóan hidratáló mucopoliszaharidokat (ettől csúszik a nyálka), valamint a proteáz enzimeket, melyek gátolják a kollagén lebomlását.

Aloé vera, illetve gayuba gyümölcssav kivonatával kombinálva a csigakoncentrátum fokozottan hidratálja a bőrt, feltölti a ráncokat, intenzív sejtépítő hatást fejt ki, és csökkenti a pigment foltokat.

A Barcelonában végzett bőrgyógyászati klinikai vizsgálatok, az objektív műszeres mérések eredményei alátámasztották a vizsgálatban résztvevő nők szubjektív, a termékek különleges hatékonyságára vonatkozó rendkívül pozitív véleményét.

A csiganyálkát egy speciális technika segítségével vonják ki, melynek során az állatnak nem esik bántódása. Az eljárás lényege, hogy természetes módon serkentik a csiga nyálkaképződését, majd az összegyűjtött váladékot megtisztítják és koncentrálják. A termékek előállításához állatkísérleteket nem végeztek.

Az Armonía minden terméke parabénmentes készítmény, tehát a legérzékenyebb bőrt sem irritálja, és megfelel a biokozmetika legszigorúbb elvárásainak is.

Az arckrémből, ránctalanító-foltcsökkentő arcszérumból, testápolóból és kézkrémből álló természetes kozmetikumok mindegyikére igaz, hogy táplálják és hidratálják a bőrt.

A Helix Aspersa kozmetikumok nemre, korra és bőrtípusra való tekintet nélkül mindenkinek javasolhatóak, de páratlan regeneráló hatásuk miatt különösen ajánlottak a bőrük állapotára igényes 25-30 feletti nők számára.

Dr. Cristina Pascual
bőrgyógyász szakorvos

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!