Keresés
Close this search box.

Életteret a baktériumoknak!

//

Állandóan fáradt, szélgörcsök gyötrik, a puf-fadás miatt már a nadrágját is ki kell gombolnia, nem tud megszabadulni súlyfeleslegétől és rossz az emésztése? Mindez azt jelzi, hogy ideje az alapos méregtelenítésnek, melynek első lépése a béltisztítás, ugyanis az egészségért felelős baktériumok csak a tiszta belekben és KÖTÖTT VÍZ jelenlétében maradnak életben. Mit jelent mindez?

Napi rutinnak tekintjük a külső tisztálkodást, a fürdést, fogmosást, ám kevesen gondolnak arra, hogy szervezetük, bélrendszerük belül is igényelne egyfajta tisztálkodási, tisztítási folyamatot. Sokan úgy gondolják, hogy amit nem látnak, az nincs is, és csak akkor gondolják, hogy baj van, ha már erőt vesz rajtuk a fáradékonyság, gyengeség, gyakran megbetegednek, bűzös, nem formázható, rendszertelen széklettől, puffadástól szenvednek.

A test tisztítására a vastagbél, a máj, a vesék és egyéb szerveink rengeteg energiát fordítanak, gondoskodnunk kell tehát támogatásukról, karbantartásukról.

A víz az élet elsődleges feltétele, nélküle nincs élet. A bélrendszerünkben ezt a rostok által megkötött víz formájában biztosítja a primbiotikum. Ha a bélrendszer nem elég „tiszta”, a bélbolyhok működése korlátozott, akkor nem biztosított az élettér a hasznos bélbaktériumoknak (probiotikumoknak), nem működik megfelelően a bélflóra.

Kutatásaim során az élő sejtek által kötött vizet vizsgáltam. A kutatási eredmények bizonyították, hogy a rostok között a mikrobiológiai eredetű cellulóz vízmegkötő képessége kiemelkedő. Ezt az anyagot primbiotikumnak neveztem el. Ezek a rostok képesek a legtöbb vizet megkötni és a bélcsatornában tartani. A bélflóra fejlődéséhez ugyanis elengedhetetlen a megfelelő vízháztartás, nem elég pusztán a probiotikumok és prebiotikumok jelenléte. Tehát ha nincs jelen elegendő víz, akkor nincs bélflóra!

Tudományos tény, hogy testünk 70%-a víz, ennek kisebb része a plazmában és a sejt közötti állományban található, nagyobb része pedig folyadék formájában, a sejtekben, fehérjerostokhoz kötött állapotban van jelen. A béltartalomban is ilyen kötött víz van, mennyisége azonban nagyban függ az elfogyasztott táplálék rosttartalmától és a bevitt folyadék mennyiségétől. Ha nem fogyasztunk rostdús táplálékot, akkor a bevitt folyadék hamar felszívódik a véráramba, onnan pedig a vesébe, ahol kiválasztódik, és kiürül. A kötött víz tehát értékesebb a szervezet számára, mert tovább hozzáférhető. Emellett a béltartalom állagát és továbbhaladó-képességét ugyancsak a benne lévő kötött víz határozza meg.

A kötött víznek nagy a tisztítóképessége. Ha megiszunk egy pohár vizet, akkor annak a nagyobb része felszívódik, csak a kisebb része marad a béltartalomban. Ha megiszunk egy pohár mikrobiális cellulózt, azaz primbiotikumot tartalmazó gélt, melyben csak néhány gramm cellulózrost van, (ez teszi kocsonyássá a vizet), akkor a gélben lévő víznek csak a kisebb része szívódik fel, és a nagyobb része bennmarad a béltartalomban. Ez komoly tisztító hatást biztosít a bélrendszernek, megteremtve a bélflóra kialakulásához és fennmaradásához szükséges életteret.

Dr. Hummel Zoltán
a PTE professzora
www.primbiotic.com

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!