Keresés
Close this search box.

Skalpterápia a haj és a fejbőr panaszaira

//

Szervezetünk energiaáramlása már jóval a testi panaszok jelentkezése előtt megváltozik. A betegségek először az érzelmekben jelentkeznek, majd gondolati síkon kezdenek testet ölteni. Az egység-szemléletű diagnosztikai eljárások – így a holisztikus hajgyógyászat is – már akkor kimutatják az apró elváltozásokat, amikor a hagyományos klinikai diagnosztika még semmit sem észlel.

Skalpterápia
a haj és a fejbőr panaszaira

Tapasztalhatjuk, hogy a gondolatok ereje gyorsan visszatükröződik a testen (nyálképződés, elpirulás, izzadás, sírás stb.). A lelki okok, a negatív érzelmek finom rezgés-információinak „besűrűsödése”, anyagivá válása, azaz a betegség a test azon részén mutatkozik meg, amilyen jellegű a lelki baj. Ennek megfelelően, a fejbőr bizonyos területein még a szervi problémák észlelése előtt láthatóvá válik a baj. Szerveink látványosan „jajgatnak”. A fejbőrpanasz helye pontosan megmutatja, hogy a szervezeten belül hol a baj. Egyértelművé válik az ok-okozati összefüggés, melyet a kezdeti fázisban más vizsgálatokból csak találgathatnánk. Szerencsére, ahol látni lehet, ott kezelni is lehet!

A testünket körülvevő energiamező (aura) egyensúlyát a kellemetlen, zavaró események, negatív érzelmek, gondolatok ugyanis megtörik, gyengítik. Energiaközpontjaink a fizikai test meghatározott részeinek idegeivel – az információ- és energiaellátás érdekében – közvetlen kapcsolatban állnak. Energia-elakadás (blokk) esetén levertté, fáradttá, lelkileg instabillá válhatunk, hosszabb távon betegség alakul ki.

Színek – már az ókori civilizációk is használták a színeket gyógyításra, jóval azelőtt, hogy a színek hatásairól szóló hivatalos ideológiák megszülettek volna. A színterápia gyökereit fellelhetjük az ókori Egyiptom, India és Kína, sőt még az elveszett atlantiszi civilizációban is. Úgy tartják, hogy Atlantisz kör alakú szentélyeiben különleges kamrákat alakítottak ki, melyekben az embereket a természetes fény és kristályok segítségével gyógyították.

Minden energiaközpontunknak (csakránknak) meghatározott színe van. Ma már tudományos kísérletekkel is bizonyították, hogy a különböző színek hatással vannak szervezetünkre. A színek hullámhosszát szemünkkel és bőrünkkel egyaránt képesek vagyunk felvenni. Nemcsak hangulatunkat, de ezen keresztül egészségi állapotunkat is befolyásolják, lélektani és élettani oldalról egyszerre szolgálják a szervezet harmóniájának visszaállítását.

Egyszerűen megközelítve: minden betegség – így a hajhullást és a fejbőr panaszait kiváltó okoknak is – valamely szín (rezgés) hiányából fakad, s megvan a saját színbeli gyógyító információja.

Információ – minden sejtnek, szervnek, funkciónak, működési rendnek megvan a rá jellemző rezgése, információja. A betegség az információs mezőben létrejövő eltérés következtében alakul ki, gyógyulás tehát a megfelelő információk bejuttatásával érhető el. A speciális skalpterápiás termékek egészséges működésre hangolják, helyes információkkal látják el a hajat és a fejbőr sejtjeit. Ezáltal gyorsabban érhető el javulás a hajhullás, hajritkulás, kopaszodás, fejbőrviszketés, korpásodás, túlzott zsírosodás, fejbőrgyulladás, kiszáradt vagy pattanásos fejbőr, de akár a foltos kopaszodás esetében is.

A növényi hatóanyagok „együtt dolgoznak” a színek jótékony rezgéseivel, míg a célzott információk biztosítják a kívánt hatást.

Kis Éva
holisztikus hajgyógyász, természetgyógyász, skalpdiagnoszta
Info: 06-30/754-5417, www.nicehajgyogyaszat.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!