Keresés
Close this search box.

Szépségprogram toka ellen

//

Az áll alatti területen még sovány embereknél is vastagabb a zsírszövet. Ennek a párnának folyton dacolnia kell a gravitációval ugyanúgy, mint az orcáknak. Nem csoda tehát, hogy idővel az áll vonala elernyed, ám bizonyos módszerekkel ellensúlyozhatjuk e folyamatot, hogy megőrizzük a feszes körvonalakat.

A felesleges dekák előszeretettel rakódnak le az áll alatt, ezért ügyeljünk a testsúlyunkra! Ne folytassunk azonban radikális diétát, mert a túl gyors fogyáshoz bőrünk nem képes alkalmazkodni, fokozatos összehúzódásához időre van szükség.

Az arcápolást ne hagyjuk abba az áll vonalánál, krémezésnél masszírozzuk meg a toka területét is. Naponta az álltól kiindulva csipkedjük végig finoman a bőrt mindkét oldalon az állkapocscsont mentén. Pár perc alatt így élénkíthetjük a vérkeringést és feszessé tehetjük a szöveteket.

Készítsünk arc- vagy áll-maszkot, melyet aloe vera géllel átitatunk. Tegyük rá az áll és orcák területére, takarjuk le alufóliával is, és hagyjuk hatni 20 percig. Ismételjük meg heti 2-3 alkalommal 3 hétig, utána pedig hetente egyszer.

Toka torna:

Támasszuk meg alulról állunkat a kézfejünkkel, majd nyelvünkkel felváltva érintsük meg szájpadlásunkat és alsó fogsorunkkal – tízszer.

Szorítsuk össze fogainkat, hogy rágóizmaink egészen a fülünkig megfeszüljenek, tartsuk így, majd lazítsuk el – háromszor.

Feszítsük előre alsó állkapcsunkat, az alsó ajkat toljuk rá a felsőajakra. Feszítsük meg így izmainkat, majd lehajtott fejjel lazítsunk.

Az áll alatti kötőszövetet a szilícium tartalmú kovasav erősíti, amely nagy mennyiségben található a zsurló- és csalánteában, emellett a bab, köles, árpa és burgonya is bőséggel tartalmazza.

A bőrfiatalító kollagén legfőbb építő eleme a C-vitamin, télen is gondoljunk tehát utánpótlására citrusfélék, kivi, homoktövis, zöld és sárga zöldségfélék (brokkoli, paprika) formájában.

Tokánkat – amíg el nem tűnik –, a bőrünknél két árnyalattal sötétebb fedőkrémmel is palástolhatjuk. Ügyeljünk, hogy a széleknél ne látsszon a színátmenet!

korkontroll.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!