Keresés
Close this search box.

Az organikus rokonság

//

Egyre több egészségtudatos fogyasztó számára válik világossá, hogy kísérleti nyulak vagyunk egy világméretű manipulációban, ahol a „boszorkánykonyhák” évről-évre a mesterséges élelmiszer adalékanyagok ezreit zúdítják a reklámokkal elkábított embertömegek milliárdjaira.

Hadüzenet a mesterséges anyagoknak

Az élet szinte minden területén tért hódítanak a mesterséges anyagok. Azt gondoltuk, hogy még jót is teszünk azáltal, hogy szintetikus anyagokkal váltunk ki természetes anyagokat, ezáltal csökkentve a természeti kincsek kiaknázását. Azonban a középületekben, az autógyártásban, a közhasználati árucikkekben megjelenő mesterséges anyagok idővel mind hulladékká válnak, és egyre inkább felhalmozódnak környezetünkben. Még nagyobb probléma, hogy ezek már az élelmiszerekben és a táplálék-kiegészítőkben is megjelentek, mint puffasztó, emulgeáló, ízfokozó anyagok. Így jogosan vetődik fel a kérdés: milyen termékekben bízhatunk?

Miért akarnak a táplálék-kiegészítők a gyógyszerekhez hasonlítani?

A gyógyszerek gyönyörű kivitelűek, kerekek, fényesek, lakkozottak, színesek, ízesítettek, hogy minél jobban hasonlítsanak az élelmiszer „költeményekre”. A káprázat célja a vágy felkeltése, hogy beszedhessük őket.

Egy lucerna tablettát forgattam a kezemben, s lám, milyen jó, milyen tetszetős, fényes felülete van. Amikor megnéztem a tabletta összetételét, láttam, hogy 400 mg lucerna van benne, a maradék 400 mg pedig hordozó, síkosító, tapasztó, puffasztó anyag. Na, köszönöm szépen, én ebből nem kérek! Megnéztem egy másik étrend-kiegészítőt is. Az összetevők felsorolásánál egyetlen hatóanyag, plusz kilenc hordozó- és egyéb adalékanyag (puffasztó, ízfokozó, síkosító stb.) szerepelt. Nehéz elhinni, hogy közülük mindegyik ténylegesen az étrendünk kiegészítését szolgálja. Az érintett gyártóknak érdemes lenne elgondolkodniuk stratégiájukon, hogy miért is szeretnének annyira a gyógyszerekhez hasonlítani.

Bio és organikus rokonság

Organikus vagy bio? Van egyáltalán különbség közöttük?

Manapság azt tapasztaljuk, hogy a bio-termékek egy része olyan területről származik, ahol valójában nem létezik bio-környezet, ahol a talajvizek szennyezettek, ahol savas eső hullik, s ahol a szél akár 10km távolságból is mérgező vegyszereket szállít. Véleményem szerint, a magyar mezőgazdaságban az elmúlt húsz évet mi, magyarok a biominősítésű rendszerek terjesztésével elpazaroltuk. Nagyon bonyolult, hosszú ideig tartó mérési módszerekkel lehet csak bebizonyítani egy termékről, hogy valóban bio. A földekkel kapcsolatos minősítés is igen bonyolult, hosszadalmas eljárás. Gazdáink és egész mezőgazdaságunk számára kitörési lehetőséget jelentene a bio-minősítés törvényesített hátterének gyors és ésszerű módosítása.

Organikus rokonság alatt tehát azt értem, hogy azokon a földeken, amelyeken termelünk, nem használunk vegyszert, műtrágyát, 15 éve nem láttak permetszert, merthogy nem álltak művelés alatt. A földeknek azonban nincs bio-minősítése, a drága, organikus rokonság saját kezével kapálgatja a zeller gumókat és életében nem tudott akkora, két öklömnyi nagy zellergumókat termeszteni mint, amit Ön mindennap megvásárolhat a szupermarketekben.

Kifejlesztettünk egy olyan termékcsaládot, amelyben kizárólag, azaz 100%-ban csak az alapösszetevőket tartalmazzák a termékek. Vegyük például a céklatablettát. Nem használunk hozzá semmilyen összeállást javító anyagot, nem teszünk hozzá sem talkumot, sem puffasztót, sem síkosítót, ehelyett egy speciális technológiával, 100%-os céklából, megfelelően összeálló, könnyen fogyasztható tablettát készítünk fogyasztóink számára.

Napi adag: 1-2 tasak zöldvér

A nagy áttörést a Green Mix 9 por hozta. A lúgosító zöldkeverék fejlesztése során megvizsgáltuk a világon fellelhető összes konkurens terméket, kielemeztük előnyeiket és hátrányaikat. A fejlesztés során megpróbáltuk kiküszöbölni a hátrányos tulajdonságokat, és csak a pozitív tapasztalatokat beépíteni.

Tapasztalataink alapján úgy gondoljuk, hogy nem szükséges sztatikus elektromossággal feltölteni a készítményeket. Ugyanígy kedvezőtlennek tartjuk a túl finomra őrölt porokat is, mert megsértjük a zöld levelek apró sejtszerkezetét. A megsértett sejt-burkok következményeként, csök-ken a növényi porok beltartalmi értéke, hamarabb lebomlanak, elpusztulnak, átalakulnak. Termékeink készítése során mi bevállaljuk, hogy nagyobb szem-cseméretet (500-1000 mikron) alkalmazunk.

Milyen előnnyel jár az organikus rokonság?

Kérem, azzal jár ez még, hogy sokkal olcsóbbak lesznek a termékek.

A gyógyszergyári kiegészítő alapanyagok igen drágák. A gyár-tási költséget tekintve, a 100%-ban organikus alapanyagok jóval kedvezőbb áron elérhetők, ami nem mellékes a mai gazdasági válság körülményei között. Így nem csupán 100%-ban tiszta terméket szolgáltatunk, de mindezt akár 20-30%-kal kedvezőbb áron nyújtjuk.

Ne feledjük: csak a megtisztult testben szépül a lélek is. Mi ehhez szeretnénk nem csak tanácsot, hanem testünkhöz méltó táplálékot is biztosítani.

A 100% Tiszta Termékcsalád tagjai: Lucerna, Papaya, Búzafű tabletta.

Fedezzük fel újra együtt a természetet!

Jakab István
parapszichológus, táplálkozáskutató

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!