Keresés
Close this search box.

Környezeti ártalmak és rák, szívinfarktus, tüdőbetegség

//

Környezeti ártalmak a munkahelyen és lakóhelyünkön is érhetnek bennünket. A levegő szennyezettsége elől kevéssé tudunk elmenekülni. A legkiszolgáltatottabbak azok a gyermekek, akik otthon is dohányfüstnek vannak kitéve. A gyermekkorban beszívott dohányfüst hozzájárulhat az asztma kialakulásához és megnövelheti a felnőttkori tüdő-tumorok rizikóját is.

Környezeti ártalmak és rák, szívinfarktus, tüdőbetegség

Gyógygomba és növényi kivonatok
– a szervezet védekezőképességének erősítői

A gépjárművek kipufogó füstjében található rendkívül kicsiny részecskék azért is veszélyesek, mert tömegükhöz képest nagy felületükön jelentős mennyiségű mérgező anyagot juttatnak a tüdőbe, ami lassítja a gyermekek tüdő funkcióinak fejlődését, hozzájárulva a felnőttkori súlyos betegségek, szív-érrendszeri problémák, érelmeszesedés és stroke kialakulásához, illetve a korai elhalálozáshoz. A diesel füst többek között elősegítheti a tüdő, húgyhólyag és petefészek daganatok kialakulását, az allergiás reakciók és az asztma kifejlődését. Ráadásul a tüdő tumorok valószínűsége még nemdohányzók esetében is jelentősen növekszik.

Gépjárművek levegőszennyezésének kitett várandós anyák gyermekeinél mintegy 25-50%-kal nőhet a Hodgkin betegség előfordulása, és növekszik a leukémia rizikója is.

Fontos szabály, hogy soha ne sportoljunk forgalmas utakon, vagy azok közelében, mert úgy a mérgező anyagok sokkal nagyobb koncentrációban kerülnének a tüdőn keresztül a szervezetbe, s az okozott kár nagyobb lenne, mint a testmozgás jótékony hatása. A kutatók szerint, cukorbetegeknél a levegőszennyezés jóval súlyosabb egészségkárosodást, szív-érrendszeri problémákat is okozhat.

A „környezeti igazságtalanság” következtében az alacsonyabb szociális rétegekben élő gyermekek szennyezettebb helyen élnek, tüdőfunkcióik gyengébbek, ami egészségükre egy életen át kihat. Egy tanulmány szerint „élet halál kérdése” a szociális helyzet, ami az életmódot és a táplálkozási szokásokat is meghatározza. A következményeken megfelelő ismeretterjesztő munkával lehetne enyhíteni.

Egészséges, zöldségekben és gyümölcsökben gazdag táplálkozással javítani lehet a tüdőfunkciókon és csökkenteni lehet számos ráktípus, illetve a szív-érrendszeri betegségek valószínűségét.

A Pecsétviaszgomba kivonata klinikai kísérletekben eredményesnek bizonyult az asztma kezelésében. Komplex immunerősítő és rákellenes gyógygomba kivonat keverékekkel csökkenthetők a környezetszennyezés káros hatásai, mivel azok folyamatosan méregtelenítik a szervezetet, enyhítik, vagy megszüntetik az allergiás reakciókat, erősítik az immunrendszert, továbbá csökkentik a szív és érrendszeri betegségek előfordulásának valószínűségét.

Miskolcon (Szemere Bertalan u. 16) és Budapesten (1064 Izabella u. 82) információs központ nyílt, ahol további tájékoztatást kaphatnak a kutatási eredményekről.

Varga Gábor
Dipl.-Kfm.
További információ:
www.apigenin.hu, www.vargadiet.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!