Keresés
Close this search box.

A hajgyógyász tanácsai kismamáknak

//

A terhesség alatt a szervezetben megnövekszik a progeszteron és az ösztrogén szintje, ezek serkentik a sejtosztódást a hajgyökereknél, és meghosszabbítják a növekedésben lévő hajszálak élettartamát. A hormonális hatások miatt a kismama hajának minősége is megváltozhat, hajtípustól függően göndörebb, egyenesebb, zsírosabb vagy épp szárazabb lehet.

Más megközelítésben

A hagyományos kínai orvoslás szerint a vese felügyel a hajra, szabályozza annak mennyiségét és minőségét. Ha gyengül a vese energiája – például gyermekvárás alkalmával – előfordulhat hajhullás, fogromlás és a csontok gyengülése is.

A jobb vese a májjal és epehólyaggal, a bal a léppel, a hasnyálmiriggyel és a szívvel van kapcsolatban. E szervek energetikai blokkjai vagy toxikus terhelései szintén gyengíthetik a vesét. Állapotfelmérésnél – a műszeres toxinteszt vizsgálat során – gyakran mérhető penészgomba jelenléte a májban vagy akár a hasnyálmirigy szöveteiben. A gomba túlnyomó jelenléte savasítja a szervezetet, megzavarhatja a szervek működését, az emésztési és a hormonális folyamatokat egyaránt, mely – ha egyéb tünettel nem is jár, – láttatja magát a hajas fejbőrön, a haj minőségi és mennyiségi változásán.

Hogy tisztán és egészségesen kezdje el a magzat az életet, fontos, hogy az anya szervezete is tiszta legyen. Sajnos ez gyakorta nem így van, ezért jön világra sok gyermek neurodermatitisszel, pikkelysömörrel, allergiával vagy teljesen elgombásodott szervezettel.

Az anya szervezetének megtisztítását még a gyermekvállalás előtt időszerű elvégezni, semmiképp ne kezdjük méregtelenítő kúrát a terhesség, vagy szoptatás idején! Olyankor csak tudatos táplálkozással, egészséges életmóddal javíthatjuk a magzat életkörülményeit.

Hajápolás kívülről

A savas anyagcseretermékeket, melyeket a vese és a máj nem képes eltávolítani, a bőr (és a fejbőr) alatti szövetekben raktározza el a szervezet. E savas salakanyagok bázikus kémhatású skalpterápiás krémpakolás alkalmazásával kijutnak a bőrön át, tehát kitisztul a sejtek közötti állomány, így javul a hajhagymák tápanyagellátása és a haj minősége is.

Bázikus méregtelenítő, lazító fürdőkkel, lábfürdőkkel, a fejbőrt fiatalító kezelésekkel, skalpterápiás krémpakolásokkal, a fejbőr – nyakra és fülekre kiterjedő – rendszeres, kíméletes masszírozásával, harmonizáló bio-információs testkrémekkel az áldott állapotban és a szoptatás alatt is segíthetünk a hajproblémák megelőzésében, a panaszok enyhítésében.

Alkalmazok olyan mellékhatás nélküli biofizikai módszereket és készítményeket, melyek mind a terhesség, mind a szoptatás idején megengedettek. Hangterápiás kezelésekkel a lelki problémáktól a tejtermelés fokozásáig, minden lehetséges. „Finom”, érzékeny vizsgálatainkkal már a szervi tünetek megjelenése előtt is kimutathatók a hibák, az energetikai eltérések és toxikus terhelések, így megelőzhetők a súlyosabb problémák, s felderíthető például a hajhullás és fejbőrpanaszok valódi belső oka is.

Kis Éva
holisztikus hajgyógyász, természetgyógyász
06-30/7545417
www.nicehajgyogyaszat.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!