Keresés
Close this search box.

Az egészség alapja az optimális folyadékfogyasztás

//

A kellő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztásnak sokkal nagyobb a jelentősége, mint azt sokan gondolnák. A vízhiányos állapotot nem azonosíthatjuk a szomjúságérzés jelentkezésével, mert akkor szervezetünk már régóta szomjazik, csak nem vesszük észre, mert akaratlanul is, hozzászoktattuk szervezetünket a szomjúság bizonyos mértékű elviseléséhez, figyelmen kívül hagyásához.

A folyamatos vízhiány az egyik nagyon fontos oka a betegségek többségének. Azok kialakulásában ugyanis, nagyrészt valamilyen hiányállapot játszik szerepet. Gondoljunk csak a C-vitamin hiányában kialakuló skorbutra, vagy a nyomelemhiányok miatti enzimbetegségekre.

Miért ásványvizet igyunk? Mert ezt a világ legtökéletesebb vegyésze, a természet készítette. Ásványvíznek hívjuk azt az ökológiailag tiszta helyről származó, jó minőségű vizet, aminek ásványi anyag tartalma literenként legalább 1000 milligramm.

Nagyon sok víz kapja meg ezt a minősítést, azonban közülük csak igen kevés rendelkezik azzal a fontos tulajdonsággal, hogy képes a szervezetet lúgosítani.

A különböző megbetegedések másik lényeges oka ugyanis szervezetünk krónikus elsavasodása. Ez főleg a helytelen táplálkozásra vezethető vissza. Túl sok finomított szénhidrátot, édességet, húsfélét, felvágottat, tartósított élelmiszert, s ezzel szemben rendkívül kevés zöldséget, gyümölcsöt, gabonát fogyaszt a mai kor civilizált embere.

Táplálkozásunk összetételének megváltoztatása mellett, elengedhetetlen a lúgosító anyagok fogyasztása is. Nagyon optimális, ha ezt folyadék formájában sikerül felvennünk. Ebbe a kategóriába tartoznak a megfelelő ásványi anyag-összetételű, a felszívódást elősegítő hidrogén karbonátokat tartalmazó, kellő lúgossággal rendelkező ásványvizek. Napi legalább egy nagy üveg elfogyasztásával egyszerre tehetünk eleget a napi ásványi anyag bevitelnek, a szükséges folyadékpótlásnak és a szervezet létfontosságú lúgosításának.

Dr. Bakanek György
sportorvos, életmód-szaktanácsadó
T.: 30/9428-519

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!