Keresés
Close this search box.

Gondold magad karcsúra!

//

Hetekig kőkeményen diétázol, és mi az eredmény? Hamarosan még több rakódik rád! Ugye, ismerősen hangzik? A mentális tréning segítségével elérheted – és megtarthatod – álomsúlyodat!

Fogyás a gondolat erejével? Ez elég valószerűtlennek hangzik. A legújabb kutatások szerint, mégsem lehetetlen. Csak akkor tudsz végleg megszabadulni fölösleges kilóidtól, ha az agyadban „karcsúra programozod” magad. Az elmélet lényege: mentális tréning segítségével szabályozhatjuk a zsírsejtek aktivitását, ezáltal a túlsúly eltüntetését.

A mentális tréning segítségével célzottan stimulálhatod ezeket a karcsúsító hormonokat, s az eddigi hizlaló életvitelt felcserélheted egy új, könnyű életérzéssel, mely olyan, akár a szerelem, és néhány módszer segítségével stabilizálható.

1. LÉPÉS: Vedd kézbe hormonjaid irányítását!

Futás a tengerparton – 5 perc teljes ellazulás után, koncentrálj erősen a következő belső képre: felszabadultan, boldogan futsz egy széles tengerparti strandon. A homok kellemes meleg, időnként sós vízcseppek permeteznek a testedre. Érzed a napsütést, mely nem éget forrón, csak kellemesen melenget, hiszen – reggel lévén – nemrég kelt fel, vagy – kedved szerint – aranyló naplemente is lehet. Futsz a sekély vízben, érzed, hogy hűvös és felfrissít. Próbálj meg minden jelenetet úgy átélni, mintha valóban megtörténne veled. Maradj 10 percig ebben a jelenetben. A hatás: szerotoninszinted folyamatosan emelkedik, és ez zsírt éget.

Vesd ki a horgonyt! – Ezt a mentális technikát az NLP-ből kölcsönöztük. Először is idézz fel egy olyan szituációt, amikor nagyon boldog voltál. Egy csodás estét, egy szép, már-már giccses naplementét, vagy egy meghitt reggelt a kedveseddel. Ha sikerült felidézned az érzést, végezz egy egyszerű mozdulatot, (pl. szorítsd össze a hüvelyk és mutatóujjadat). Többszöri gyakorlás után már önmagában az ujjszorítás is elég ahhoz, hogy előjöjjön a jó érzés. Ezt nevezik lehorgonyozásnak. Az agyban egy bizonyos mozdulathoz rögzül egy érzés, hasonlóan ahhoz, amikor egy sláger képes gyomorszorítóan felidézni egy kamaszkori szerelmet, vagy egy illat egy másik helyzetet. Hatás: szerotonin-, dopamin- és tesztoszteronszint emelkedés, ami fokozza a zsírégetést. Ezzel egy időben csökken a cortisol-szint (ez a stressz-hormon segíti elő a hízást).

Lélegezd ki a kilókat! – Állj föl, és kulcsold össze az ujjaidat a fejed mögé téve. Húzd hátra a könyöködet, és nyujtóztasd ki a mellkasodat amennyire csak tudod, ez alatt mélyen lélegezz be, majd erőteljesen fújd ki a levegőt, préseld ki még a gyomrodból is. Segítheted a kilégzést úgy, hogy előre hajolsz, és a gyomrodra szorítod a kezeidet. Képzeld el a gyakorlat alatt, hogy mi történik sejtjeidben, miközben kifújod a kilókat. Tízszer ismételd.

Dinamikus meditáció – Három részből áll, válassz hozzá zavartalan helyszínt!

2. LÉPÉS: Az „új ÉN” rögzítése

Lugosi Dóra
személyi edző

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!