Keresés
Close this search box.

A női egészség védelmében

//

Sok nő mindennapi életét keseríti meg a különböző ok miatt létrejövő hüvelyfolyás. A kezelés dilemmája, hogy antibiotikumokkal a kórokozók nagyrészt elpusztíthatók, ám ezzel a hüvely védekező képessége is gyengül, pedig a hüvelyflóra egyensúlyának fenntartása alapvető fontosságú.

A hüvelygyulladások két leggyakoribb formája – a bakteriális vaginosis és a candidiasis – egyaránt felborítja a normális hüvelyflórát, ennek legjelentősebb következménye a lactoba-cillusok számának csökkenése. Másik fő probléma a panaszok visszatérése, mely bakteriális vaginosis esetében 5-10%-os gyakoriságú, és évente 3-8 esetben jelentkezik, míg a candidiasis 30%-a 1 hónapon belül, 50%-a pedig 6 hónapon belül ismétlődik. Ez annak ellenére gyakori probléma, hogy rendelkezünk mindkét hüvelygyulladás esetében oki kezeléssel.

A lactobacillusok egyfelől tejsavat termelnek (ezáltal biztosítják a hüvely savas vegyhatását), másrészt különböző anyagokat (pl. bactericint) állítanak elő, melyek gátolják a kórokozók szaporodását, és ezzel a hüvelygyulladás kiújulását.

A lactobacillusok lokális, hüvelyi alkalmazása gyorsan helyreállítja a normális hüvelyflóra egyensúlyát, a hüvelynyák megfelelő mennyiségű termelését, melynek a menopauza időszakától kezdve van nagy jelentősége, hiszen a Protexin Gynophilus kúraszerű alkalmazásával a hüvelyszárazságból eredő kellemetlen tünetek elkerülhetők.

Az utazás, fürdőzés, strandolás gyakori velejárója a hüvelyfertőzés, mely a Protexin Gynophilus hüvelykapszula megelőzés jelleggel való alkalmazásával könnyen kiküszöbölhető.

A Protexin Gynophilus egy újonnan kifejlesztett hüvelykapszula, mely képes helyreállítani a kórosan megváltozott hüvelyflórát. Alkalmazása:

Hüvelygyulladás esetén: 2 kapszula 7 napon át. Helyi antibiotikus és gombaellenes kezelés kiegészítésére. Szájon át szedett antibiotikus és gombaellenes kezelés kiegészítésére.

Fenntartó kezelés: a hüvelygyulladás specifikus kezelésének befejezése után napi 1 kapszula, 14 napig.

Utazás, fürdőzés esetén, megelőzés jelleggel 1-1 kapszula alkalmazása javasolt.

(x)

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!