Keresés
Close this search box.

Fogyásra kódolt gének

//

A hízásra hajlamosító gének működését, illetve a zsírlebontást segítő enzimek aktivitását befolyásolni képes, természetes alapú kutatási anyag látott napvilágot hazánkban, melyet a magyar médiaszemélyiségek közül Gombos Edina próbált ki elsőnek. Lássuk, milyen eredménnyel!

Fogyásra kódolt GÉNEK

A hízásra való hajlam – mint genetikai adottság – ma már módosítható!

Mostantól egyedülálló lehetőséget kínál a fogyásra egy, a gének átkódolására képes hatóanyag. A hízékonysággal, mint alapvetően genetikai hajlam okozta tulajdonsággal kapcsolatban, mindmáig azt hittük, hogy megváltoztathatatlan tény, amit kizárólag egy életen át tartó fogyókúrával és kitartó mozgással lehet valamelyest ellensúlyozni. Ám ez tévedés! E hiedelmet Gombos Edina szerkesztő-műsorvezető cáfolja meg, aki 10 kilógrammtól szabadult meg az előző hónapok folyamán egy olyan esszencia segítségével, melynek hatóanyaga képes átkódolni szervezetének bizonyos génjeit.

Gombos Edina alapvetően azért hízik könnyen, mert genetikailag hajlamos erre. Amint egy kicsit lazít az étkezés terén gyakorolt kontrollon, azonnal elkezdenek rá felkúszni a nemkívánatos kilók. A műsorvezető sosem gondolta volna, hogy sikerül megoldást találnia ez utóbbi tényező kiiktatására, mégis így történt.

“Az a legvonzóbb számomra, hogy genetikai változtatás idézhető elő, ami eddig elképzelhetetlen volt. A kutatócsoport vezetőjétől megtudtam, hogy egy, a szerveztünk számára teljesen természetes folyamat segítéséről van szó, így nem kell tartanom mellékhatásoktól.” – nyilatkozta Edina.

A hízásért felelős gének módosítása egy távol-keleti növény, az ázsiai édesgyökér egyik hatóanyagával, a glabridinnel lehetséges. Klinikai kutatások kimutatták, hogy a glabridin (ami nem más, mint koncentrált flavonoid) a zsigeri zsírokat mozgósítja megfelelő irányba, elősegítve ezzel a jó vércukorszintet, és stabilizálva a zsíranyagcserét.

Már az első kísérletek során kiderült, hogy a glabridin mind a genetikai, mind az enzim aktivitást befolyásolja, ilyen módon optimalizálja a zsírégetést a szervezetben, és megakadályozza a máj elzsírosodását. Egyedülálló hatásmechanizmusának köszönhetően, csökkenthető a testzsír, ráadásul elsősorban a csípő és has tájékán, tehát a zsigeri zsírok törzshelyein, ahol elszaporodásuk nem csak esztétikai, de komoly egészségügyi problémát is jelenthet.

Sok ember hízik el zsigeri szinten, az elzsírosodás jelen van egész szervezetükben, tehát a szerveket is érinti.

Eddig ilyen esetekben a gének egyfajta „tárolási” mechanizmusra kapcsoltak át, a szervezet minden egyes része zsírraktározásra programozódott. A glabridin ezt a genetikai kódot írja át, és aktivizálja a zsírégetésért felelős enzimeket. Az édesgyökérből sajátos eljárással kivonható flavonoid koncentrátum egy ún. „nutrigenomikus” hatóanyag, azaz a gének működését szabályozza. Sok tudós úgy véli, ezeké a hatóanyagoké a jövő, melyek segítségével a gének szintjén tudjuk szabályozni testünk egészséges működését.

Vámos Erika
újságíró

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!