Keresés
Close this search box.

Megamag természetes C-vitaminnal

//

Magnézium C-vitaminnal – tökéletes felszívódás! A magnézium életünk karmestere, a C-vitamin immunrendszerünk természetes motorja. A magnézium-oxid a C-vitaminnal nedves közegben, szerves kötést képez, ami testünkben a tökéletesebb felszívódáshoz és a beépüléshez szükséges.

A fiatalságunkat megőrző étrend különösen fontos részei a zöldségek, azok közül is a zöld növények. Ezek a zöldségek nem csak alacsony GI tartalommal rendelkeznek, hanem tele vannak klorofillal. A klorofill „szívét”, a magnézium alkotja.

A magnézium mással nem helyettesíthető, és szervezetünk nem tudja előállítani, ezért figyelmet kell fordítanunk megfelelő mennyiségű bevitelére.

Az érzelmi és fizikai stressz is növeli a magnézium ürülését a szervezetből!

Minél hajszoltabb életmódot folytatunk, annál több kortizolt termel a mellékvese. Tehát a krónikus stressz és a magas kortizolszint – a zsírraktározáson kívül – magnéziumvesztéshez is vezet. Magnéziumhiány léphet fel hányással, hasmenéssel járó betegségeket követően is.

A magnéziumhiány intő jelei:

Hogyan veszítjük el a magnéziumot?

A vízhajtó gyógyszerek, az alkohol, a koffein, a fogamzásgátlók növelik a magnézium kiürülését a szervezetből.

Magnéziumvesztés és a cukorbetegség kapcsolata: a vizeleten keresztül történő túlzott mértékű magnézium vesztés az egyik legfőbb oka a cukorbete-gek magnézium hiányának.

Bizonyos gyógyszerek (gyomorsav gátlók), valamint bélrendszeri betegségek (pl. gluténérzékenység is) megakadályozzák a magnézium bélben való felszívódását. Ilyenkor a szervezet fel sem tudja szívni az ételben lévő magnéziumot. Számos vizsgálat igazolja, hogy a tartós erőkifejtés a szérum-magnéziumszint csökkentéséhez vezet.

Érdemes a magnéziumot nyugalmi állapotban bevenni, legjobb időszak erre a vacsora. Ideges és stresszes állapotban ugyanis a magnézium nem szívódik fel.

Dr. Sellye János, a McGill Egyetem híres magyar származású volt professzora a magnéziumot a stressz-ellenes ásványi anyagnak nevezte. A kísérleti állatait meg tudta védeni különböző nagy stressz hatásoktól azáltal, hogy magnéziumot adott nekik. E védő hatású elem nélkül az állatok általában szívkárosodásban pusztultak el.

A migrén ellenszere?!

A Helsinki Egyetem orvosa, Dr. H. Kaippanen sze-rint az iparilag fejlett országok lakosságánál a régebbi kielégítő magnéziumtartalom kétharmaddal csökkent. Remélik, hogy a következő években a magnézium-hiány felismerése és a hiány megszüntetése, a gyógyítás sok területén szinte „csodát fog művelni”. Így pél-dául a migrénes betegek mintegy 60-70%-a napi 100-200 mg magnézium hatására meg fog szabadulni panaszaitól.

A változás kora után a nőknél gyakran jelentkező csontritkulás magnézium hatására csökkenni fog. Ezen kí-vül a szívinfarktus gyakorisága és a szívbetegeknél alkalmazott digitális készítmények hatására jelentkező mérgezési tünetek csökkenni fognak.

(x)
Jakab István
parapszichológus, táplálkozáskutató

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!