Keresés
Close this search box.

Mire jó az allergia?

//

Nyár végével csúcsosodnak a pollenek okozta, sokakat keserítő allergiás tünetek. Ismerkedjünk meg néhány fontos, különleges és viszonylag nehezen beszerezhető kővel, hátha segítségükkel csökkenhetnek a panaszok.

Mire jó az allergia?

Általános nyugtató hatást tulajdonítanak az apofillitnek, testi és lelki téren egyaránt. Azt sugallja, hogy érezzük jól magunkat a testünkben. Asztmás rohamoknál vagy allergiás panaszoknál mellkasra téve hozhat enyhülést. Ha szépen fejlett, természetes piramisszerű kristályunk van, használjuk ki védelmező képességeit. A halvány rózsaszínes árnyalatú danburitot ugyanakkor, méregtelenítő hatása okán tesztelhetjük az allergiás tünetek csökkentésében.

Ha gyémántról beszélünk, a szépen csiszolt (méreg)drágakő képe jelenik meg előttünk. Nem marad el hatásában csiszolt társától a nyers gyémánt sem. A gyémánt ereje nem pusztán a keménységében rejlik, hanem abban is, hogy nem kell tölteni. Egyensúly-teremtő képességét kipróbálhatjuk krónikus betegségek és allergiák csillapítására is. Ne tekintsük luxusnak a gyémánt fantasztikus kisugárzásának élvezetét! A Csigaházban forgalmazott gyémántokat, bárki megengedheti magának.

Marokkőként használva a lepidolit – lítiumtartalmának köszönhetően – nemcsak az alvászavarokat és érzelmi hullámzásokat csillapíthatja, de fontos méregtelenítő és immunrendszert erősítő szerepe is.

Végezetül, az igazán gyakori és ismert aventurin szintén segítségünkre lehet a nem szűnő rohamok enyhítésében. Viseljük nyakláncként vagy karkötőként, hogy minél nagyobb felületen érintkezzen bőrünkkel!

Mándoki László
geológus
www.csigabolt.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!