Keresés
Close this search box.

Az „érett bőr” ápolása

//

Az évek előrehaladtával, teendőink a szépségápolás területén egyre szaporodnak, amennyiben szeretnénk elkendőzni a múló idő nyomait arcunkon, s főleg a szemkörnyéken. Házilagos anti-aging programunkhoz sokféle természetes anyagot és módszert használhatunk.

Az „érett bőr” ápolása

A szem körüli ráncok a területen található kevés faggyúmirigy és a rendkívül vékony bőr miatt már igen korán, akár a 20-as évek elején is megjelenhetnek. Eleinte csak éjszakázás, kialvatlanság esetén láthatók a szem alatti karikák, idővel azonban a szem alatti kötőszövet leépülése és a fáradtság felhalmozódása miatt, a jelenség gyakoribbá válhat. Aludjunk tehát többet, relaxáljunk, és mozogjunk friss levegőn. Étkezésünkben kapjanak helyet a vitaminok, rostok (sötét színű zöldségek, saláták, olajon párolt sárgarépa), valamint az antioxidánsok (pl. szelén). Amennyiben állandósul a jelenség, forduljunk orvoshoz vagy természetgyógyászhoz, mert a vesék és a máj működészavara, illetve az általános elsalakosodás is hasonló jeleket mutat. A méregtelenítéshez igyunk sok tiszta vizet, tartsunk 2-3 hónapos mikroalga-kúrát.

A szemkörnyék bőrének öregedését szemtornával is lassíthatjuk, mely javítja a területen a vérkeringést, feszesebbé teszi a bőrt, így a ráncok kissé kisimulnak.

Az arc ápolásánál az egyik legfőbb probléma a felhám elszarusodása. Épp amikor bőrünknek a legnagyobb szüksége lenne a kozmetikumokban lévő hatóanyagokra, „pikkelypáncél” akadályozza őket a behatolásban. A szaruréteg ápolásának azonban semmi értelme, érdemes inkább rendszeresen eltávolítani valamilyen jó minőségű bőrradírral, vagy házilagosan egy papaya lehámozott, a gyümölcsös felével az arcunkra borított héjával (15 perc, majd öblítés). E trópusi gyümölcs héja különösen gazdag fehérjebontó enzimekben, melyek feloldják a szarupikkelyeket és előkészítik a bőrt a további kezelésre, pakolásokra, krémezésre, masszázsra.

A bőr szép simának és feszesnek tűnik, amíg elegendő nedvességet tud elraktározni. Az érettebb bőr ápolása ezért elsősorban hidratálásból áll. Vigyázat: a csupán nedvességet tartalmazó krémek kellemes hűs érzést biztosítanak, ám a párologtatás útján még el is vonják a vizet a bőrtől. A nedvesség tehát csak zsírral keverve gondoskodik a természetes lipidréteg megőrzéséről, ami megvédi a bőrt a baktériumok és gombák behatolásától.

Anti-aging hatása miatt a következő hatóanyagok alkalmazása javasolt:

Aromaterápiával is kiegészíthetjük anti-aging programunkat. Az illóolajok – kellemes illatuk mellett – hozzájárulnak a bőr fiatalságának megőrzéséhez. Egy aromaterápiás masszázs (1 evőkanál avokádó- vagy olívaolaj és 3 csepp rozmaring- vagy rózsaolaj) értékes hatóanyagokkal látja el a bőrt, ugyanakkor mesésen ellazít.

korkontroll.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!