Keresés
Close this search box.

Kövérség, az akaraterő próbája

//

A kényszeres cselekvésből fakadó problémák megoldásának két alapvető útja van: vagy küzdünk – például a kövérség ellen –, vagy az akaraterőt segítjük…

Kezdjük a kövérséggel! A túlzott energia-bevitel forrása lehet szilárd és folyékony. Ha fogyni akarunk, illetve nem szeretnénk előnytelen és egészségtelen zsírpárnákat, akkor elsősorban ne igyunk magas energiatartalmú italokat. Legjobb a víz, amit akár elixírként elkészítve is ihatunk, ahogy a 2009/3 lapszámban leírtam, illetve a Bioenergetic Kiadó Kristályvíz c. könyvében olvasható. Másrész foglaljuk le kezünket valamilyen tevékenységgel, ezzel gátolva a nassolást. Segítséget nyújtanak ebben kedvenc marokköveink, vagy a már jól bevált „nyugi-kövek”.

Az akaraterő oldaláról támogatást remélve, próbáljuk ki a berill marokkövet. A kalcitok széles színválasztékából ebben az esetben a vörös árnyalatot részesítsék előnyben, akár nyers ásványként, akár elixírként is használhatják. A kedvelt és népszerű mindig fémes-fényes hematit nyakláncként, karkötőként és gyűrűként egyaránt segítségükre lehet. A szárdonix marokkövet pedig leghatásosabban a gyomorra téve alkalmazhatjuk.

Mándoki László
geológus
www.csigabolt.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!