Keresés
Close this search box.

Ami a bélflóra kialakulásához, regenerálásához szükséges a pre- és probiotikumok mellett

//

Laboratóriumi kutatásaim során ismerkedtem meg a mikrobiális cellulózzal, ezt később elsődleges azaz primbiotikumnak neveztem el. Akkoriban még csak arról volt tudomásom, hogy a belőle készült gél ehető és egyedülállóan magas vízmegkötő tulajdonságú. Azért figyeltem fel erre a tényre, mert kutatói pályafutásom folyamán az élő sejtek által kötött vízzel foglalkoztam.

Ami a bélflóra kialakulásához, regenerálásához szükséges
a pre- és probiotikumok mellett

Egy magyar kutatóorvos felfedezése!

Például ha megiszunk egy pohár vizet, akkor annak a nagyobb része felszívódik, csak a kisebb része marad a béltartalomban. Ha viszont elfogyasztunk egy kanál primbiotikumot tartalmazó gélt, melyben csak néhány tized gramm mikro rost van, akkor a gélben lévő víznek csak a kisebb része szívódik fel, és a nagyobb része bennmarad a béltartalomban. Ez tisztító hidratáló hatást biztosít a bélrendszernek, megteremtve a bélflóra kialakulásához és fennmaradásához szükséges közeget.

Antibiotikum terápia során sérül a bélflóra, ami azért baj, mert egész immunrendszerünk több mint kétharmada a belekben található. Éppen ezért fontos, hogy a betegek különböző barátságos bélbaktériumokat juttassanak a bélrendszerbe. Az általam felfedezett mikro rost saját súlyának akár százszorosát kitevő vízmennyiséget képes megkötni.

Összegezve: a probiotikum maga a mikroorganizmus, a prebiotikum a szaporodásukhoz szükséges, a primbiotikum pedig a vizet megkötve biztosítja a megfelelő szaporodáshoz szükséges vizes közeget számukra. (szponzorált cikk)

Dr. Hummel Zoltán PhD.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!