Keresés
Close this search box.

Mérgek nélkül könnyebb!

//

Minden világvallás javasolja, hogy – évente meghatározott időben – adjuk meg testünknek és lelkünknek lehetőséget, hogy megszabadulhasson az év vagy évek során felgyülemlett mérgektől. A védikus bölcsek már évezredekkel ezelőtt kijelentették, hogy elébb a méregtelenítés, utána a gyógyítás!

Valójában mit is tekint méregnek a szervezetünk? Mindazt a külső és belső eredetű toxikus anyagot, amely a közbülső anyagcserében már nem vesz részt, de jelenléte a további élettani folyamatokra zavaró hatást fejt ki. Méreg minden, ami a szervezet elsavasodásából ered, az élettani folyamatok nem kívánatos maradványai, a különféle gócok formájában megjelenő gennyes zárványok, az esetleges rákos sejtek bomlástermékei, a szervezetünkben elszaporodott gombák toxinja, a kívülről bejutott kemikáliák, a fölöslegesen beszedett gyógyszerek, a levegőben, vízben és talajban lévő kémiai, fizikai, mikrobiológiai toxikus anyagok, de méreg a lélek görcse is, a gyűlölet, a bánat, a keserűség, irigység és féltékenység, a gonosz indulatok és rossz gondolatok minden fajtája.

A tudomány mai állása szerint böjtön léböjtöt vagy teljes állati fehérjementes kosztot értünk, melynek célja a belek megtisztítása, az ízületek salaktalanítása, a vér- és nyirokrendszer, a máj és a vesék teljes kitisztítása – egyénre szabott sorrendben és módszerek szerint, szakember irányításával.

Első tehát a beöntés, melyet tiszta testmeleg vízbe tett mokkáskanálnyi szódabikarbónával, vagy szakember által javasolt gyógynövényteával végezzük. Tartsuk bent minél tovább a pár deciliternyi folyadékot, s közben masszírozzuk hasunkat. A második öntet már lehet egy kicsivel több, s fokozatosan elmehetünk akár 5-6 dl-ig is, közben lehetőség szerint feküdjünk a hátunkra és folytassuk a has-masszázst és végezzünk mély légző gyakorlatokat. Mindezt addig ismételjük, amíg a távozó víz kristálytiszta és szagtalan nem lesz. Rendelő intézetekben végeznek ún. magas beöntést és colon hidroterápiát is, ezek a házi beöntésnél lényegesen jobb hatásfokú módszerek. A procedúra után ajánlatos pár órát pihenni vagy aludni.

A beöntéseket érdemes hashajtással kombinálva végezni, így az emésztőrendszer felsőbb szakaszai is kitisztulnak. Ehhez a következő gyógynövények szakszerű keveréke javasolt: fehér mályvagyökér, papsajtlevél, kutyabengekéreg, citromfű, orbáncfű, szenna, anyalevél, apróbojtorján, cickafark, menta, körömvirág, kakukkfű. A beöntést és hashajtást érdemes pár napos léböjttel összekötni, amikor egész nap csak magunk készítette friss gyümölcs- és zöldségleveket kortyolunk, kiegészítve zöldteával és tiszta vízzel.

Egy-két napnál hosszabb léböjt esetén maradjunk otthon, s teremtsük meg a lélektisztító elcsöndesedés feltételeit is.

Légző kúránkat lehetőleg hajnalban, friss levegőn végezzünk. Mentális hozzáállásunk fontosabb minden fizikai formánál és mozdulatsornál, tehát kilégzéskor képzeljük el, hogy eltávozik belőlünk minden, ami már nem a miénk, betegség, s minden egyéb negatív formáció, belégzéskor pedig belénk áramlik és feltölt minden, ami éltető. A légző kúrát próbáljuk meg összekapcsolni napfürdővel, vízfürdővel és ivókúrával. Tapasztalni fogjuk, hogy a természet ősi energiáinak hatása nem marad el!

Az eredményt orron át történő inhalálással is fokozhatjuk, aminek eredményeként fejünk légtartó üregei megtisztulnak, egész fejünk rezonancia képessége javul.

Érzékszerveink is lényegesen jobbak lesznek. Mindezen túljutva, a teljes megtisztuláshoz még egy alapos izzasztókúra is tartozik, melyet bőséges folyadékfogyasztást követően végezzünk (szívbetegeknél körültekintéssel!).

A májtisztítást májvédő teával végezzük, amelyben szerepeljen katáng, cickafark, benedekfű, apróbojtorján, körömvirág és máriatövis mag is.

A toxikus nehézfémek kivezetésében segít a Humet R kúra, illetve egyes homeo-patikumok.

A népi gyógyászatban ismert böjtös májtisztítás módja a következő: 2-3 napig csak a fent leírt májvédő teát, illetve otthon frissen préselt almalevet fogyasztjuk. Harmadnap estefelé összekeverünk l,5 dl olíva olajat l,5 dl frissen facsart citromlével, és kb. 2 óra alatt váltogatva mokkás kanalanként elfogyasztjuk, majd lefekszünk aludni a májra rakott meleg borogatással.

A másnapi széklettel bőségesen ürülnek a májban felhalmozódott méreganyagok, kicsi kocsonyás golyócskák formájában.

Tisztítsuk a tüdőt kakukkfű, martilapu, tüdőfű, ánizs, ökörfarkkóró, lándzsás útifű, ibolyagyökér és szappanfű teakeverékkel.

Méregtelenítő kúránkat beszéljük meg szakorvosunkkal, hozzáértő gyógyszerésszel, természetgyógyásszal. Erre azért van szükség, mert nem tudhatjuk, hogy az esetlegesen szedett gyógyszereink és a kúra egymással milyen kölcsönhatásba kerülhet. Legfontosabb azonban a lélek békéjének megteremtése, mert háborgó lélekkel a test hajója sem képes célba érni.

Béky László, természetgyógyász
www.beky-termeszetgyogyaszat.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!