Keresés
Close this search box.

Mától fogyni akarok, és kész!

//

Hányszor fogadtuk már meg, aztán mégsem vittük véghez a célt, hogy pár kilót lefogyjunk?! Diétákat böngészünk a neten, bio ételeket próbálgatunk, kizárjuk egy pár napra a csokit, kávét, sütit. Talán sikerül is időlegesen pár kilót fogynunk, aztán pár hét, hónap múlva, a mérleg mutatója ismét többet mutat. Miért szabaduljak meg a felesleges kilóktól? Válaszoljunk röviden, határozottan: Mert úgy akarom!

Ez az egyetlen válasz, amely alapján érdemes bármilyen diétát, sportot, életmódváltást, küllem megváltoztatását, vagy coaching-ot elkezdeni. El kell fogadni, meg kell érteni, hogy nincs semmilyen más alap, amely hozzásegítene, hogy az a személy legyél, aki lenni akarsz, csak az Akarat.

Hogyan működik a siker-terved? Egyszerű és nem időigényes!

3. Egyezz bele, hogy a tükörben nem az ellenséged áll, te vagy ott, a jó és a rossz oldalaiddal együtt. Légy nyitott és befogadó, mert a személy a tükörből, az Te vagy!

4. Fogadd el és gratulálj magadnak azokért az értékekért, amelyeket a tükörben lévő személy magán visel. Nézd meg, és szeresd a szerető anyát, apát, barátnőt, barátot, gyermeket, aki vagy.

5. Végül dönts úgy, a szabad választási jogoddal élve, hogy pontosan, mit és mennyit akarsz a változásból. Ez azt jelenti, hogy nézz a tükörben lévő személy szemébe és merj nyilatkozni: AKAROK! Azt akarom, hogy … (töltsd ki itt azzal, amit el akarsz érni), például fogyni X kg-ot, úgy nézni ki, mint egy istennő, úgy érezni magad, mint egy igazi vadmacska… Egy jó cél igazán inspiráló tud lenni minden esetben, ám először akarni kell azt, majd jöhet a szükséges életmódváltás.

Hidd el: az AKAROM szó, varázserővel bír! Képzeld el magadnak, mit akarsz! Rajzold körül a jövőképedet, s ha valójában akarod, akkor teljesíteni is tudod, amit kitűztél! Alapvető fontosságú: az egyensúly, a megbékélés, a saját önkép elfogadása a legfontosabb, ha mindezt teljesítetted, előbb-utóbb a SIKER is bekövetkezik.

Egyéni konzultáció, terápia, személyes tanácsadásra bejelentkezés: +36-30/736-3921, office@coaching-mediation.hu.
OKJ-s és posztgraduális képzéseinkről részletes tájékoztatót a www.coaching-mediation.hu oldalunkon a Hírek, illetve a Kurzusok menüpont alatt olvashat.

Tóth Márta
life, business coach
Lineo International
Consulting Kft.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!