Keresés
Close this search box.

Nyári bőrfiatalítás otthon

//

Sokkal korábban és jóval nagyobb gondot fordítanánk a bőrápolásra, ha tudnánk, hogy bőrünk olyan univerzális védőszerv, melynek szerkezete a csecsemőmirigyére (timus) hasonlít. A bőrápolás igen nagy jelentőségű az immunrendszer erősítése, a betegségek elleni küzdelem szempontjából. A mindennapos bőrápolás egyben immunrendszerünk ápolását is jelenti.

A fiatalító praktikák, kencék és pakolások előtt szeretnénk felhívnia figyelmet egy fontos bőrszépítő és immunerősítő módszerre, ez nem más, mint az alvás. Az éjszaka második felében különösen aktív a mély alvásszakaszhoz kapcsolódó prolaktin hormon, mely a sejtek osztódását irányítja. Megindítja a sejtregeneráció folyamatát, és kisimítja az arcvonásokat.

Nyár van, tartózkodjunk minél többet a szabadban, még esőben is. Minél többször vesszük igénybe a bőr természetes védőfunkcióját, annál aktívabb, egészségesebb marad.

Végezzünk burgonyamasszázst: hűtőszekrényben hűtsünk le egy újburgonyát, majd várjuk ketté és a vágási felülettel dörzsöljük végig mindkét arcot, 10 perc hatóidő után öblítsük le langyos vízzel.

Pihenjük illatborogatással: tegyünk 1liter meleg vízbe 1-2 csepp citrom- és ciprusillóolajat, plusz 1 csepp boróka olajat, mártsunk bele frottírtörölközőt, s kicsavarva borítsuk arcunkra, majd 15 percig lazítsunk.

Tekintsük át, mivel tehetjük természetes úton feszessé a bőrt:

Készítsen bőrfrissítő zuhanyt: töltsön meg egy szórófejes flakont aloe vera nedvvel vagy zöld teával, s naponta többször permetezze vele arcát, így jobban elviseli a hőséget vagy a klimatizált levegőt.

Nyáron különösen ügyelnünk kell az esetleges „öregségi foltok” kezelésére, ugyanis a túlzott napsugárzás még sötétebbé teheti őket. Kialakulásuk oka egyébként is a hosszú évekig tartó napsugárzás, mely helyi szövetkárosodásokat okoz a bőrben – mindez világosabb bőrűeknél fokozottan jelentkezik. Megjelenésükben a szabad gyököknek is szerepük van, a megelőzésben pedig a C- és E-vitaminnak jut fontos szerep. A dohányzás és alkohol viszont felemészti a szervezetben az antioxidánsokat, emiatt még több öregségi folt alakulhat ki.

Érzékeny bőrűek házilagos fehérítésként finomra reszelt tormát öntsenek le borecettel, és hagyják egy hétig állni, majd szűrjék le, s ezzel dörzsöljék be a foltokat naponta kétszer. Ez olyan bőrkímélő fehérítő eljárás, mely legtöbbször jó eredményt hoz.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!