Keresés
Close this search box.

A foltos kopaszodás okai és kezelése

//

A foltos kopaszodás manapság sajnos egyre gyakoribb jelenség, amely nőknél és férfiaknál egyaránt, sőt már gyermekkorban is jelentkezhet. A hajas fejbőrön egy vagy több kerek, kopasz folt jelenik meg, közben a páciens panaszmentes, a góckutatás eredménytelen, s a tüneti bőrkezelés sem hoz javulást. Hogyan tovább?

A foltos kopaszodás okai
és kezelése

“Amikor a fodrászom felhívta a figyelmemet a jobb fülem felett kialakult kopasz foltra, azonnal bőrgyógyászhoz fordultam segítségért – meséli egy fiatal hölgy. – Ami ez után következett, azt nem kívánom senkinek. Góckutató vizsgálatok – fül-orr-gégészet, vérvétel, nőgyógyászat, fogászat, belgyógyászat – sora bizonyította, hogy „teljesen egészséges” vagyok.

A fejem viszont egyre rémesebben nézett ki, én pedig egyre kétségbeesettebb lettem. Az interneten találtam meg a Nice Hajgyógyászatot, ahol nem igazán szokványos vizsgálataikon kiderült végre, hogy mi a baj: góc az epében, a vékonybélben, penészgombát jelzett a műszer és anyagcserezavart. A hajgyógyász a fejbőröm foltjainak elhelyezkedéséből már előre mondta, hogy lehet a baj, amit a műszerek vissza is igazoltak. Megbeszéltük a lelki kiváltó okokat is, majd elindult a célirányos terápia. A fél évig tartó kúra hatására visszanőtt a hajam és az idegeim is megnyugodtak.”

Valójában a foltos kopaszság esetenként nem csak egy-két apró, kerek foltot jelent, előfordulhat a szemöldök és szempilla elvesztése is. Alopecia areata totalis esetében az összes haj kihullik, az universalis esetében pedig, a test többi részéről is kihullik a szőrzet. Az Ophiasis típus a haj tarkótáji kihullását jelenti.

A hajhiányos foltok kialakulásának gyorsasága egyénenként változó, majd a külső, tüneti kezelés hatására átmenetileg eltűnnek, s hónapok vagy akár évek múlva, egyre erőteljesebb mértékben ismétlődnek, akár többször is.

Előfordul, hogy a laborvizsgálatok, az orvosi szűrővizsgálatok nem mutatnak semmilyen eltérést, így csupán tüneti megoldást javasol a bőrgyógyász szakorvos. Hajgyógyász-természetgyógyászként nem javaslom a kortizon-tartalmú krémeket, oldatokat, mert az csupán tüneti kezelés lenne, ami elkendőzi a mélyben zajló kóros folyamatokat, mely a külső tünetek kiiktatásától nem szűnik meg. Amennyiben a panasz kialakulását lelki okok indították el, nem elég az általa létrejött fizikális betegséget gyógyítani, tüneteit megszüntetni: az egész embert kell gyógyítani, ez vezet igazi gyógyuláshoz.

Amikor a tényleges kiváltó ok megszüntetésére sor kerül, szinte azonnal megáll a hajhullás, és lassan, fokozatosan nőni kezd a haj a kopasz területen is.

A Nice Holisztikus Hajgyógyászat egyedülállóan, a tradicionális orvosi módszerektől eltérő módszerekkel vizsgálja és kezeli a fejbőr, a haj panaszainak valódi okát. Komplex, személyre szabott terápiák alkalmazásával biztosabb javulást ér el.

A belső kezelések a szervezet eddig rejtett működési zavarait javítják ki, helyreállítják a normál, élettani rendet, míg a külső kezelések hatására a fejbőr és a hajhagymák sejtjei újra tökéletes működésre hangolódnak. Tapasztalataim szerint, a megfelelő terápia 3-4 hónapos alkalmazásával, sok esetben akár az évek óta fennálló teljes kopaszság esetén is megindítható a hajnövekedés!

Kis Éva
természetgyógyász-hajgyógyász, skalpdiagnoszta
Info: www.nicehajgyogyaszat.hu
kiseva@nicehajgyogyaszat.hu
telefon: +36-30/7545417

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!