Keresés
Close this search box.

Chia mag, a természetes Omega-3 forrás

//

A Dél-Amerikából származó Chia mag – azaz azték zsályamag – annak köszönheti egyedülállóságát, hogy szokatlanul magas koncentrációban tartalmaz Omega-3 zsírsavakat, antioxidánsokat, ezek mellett növényi fehérjével, élelmi rosttal, kalciummal, káliummal és vassal látja el szervezetünket.

Az Omega-3 zsírsavak előnyösen befolyásolják az agy, az idegrendszer és a látás egészséges fejlődését. A szervezet Omega-3 hiánya többnyire a tipikus modern táplálkozásnak tudható be. Néhány tengeri halfajtól, a lenmag- és kendermagolajtól eltekintve, igen kevés forrás áll a rendelkezésünkre.

A Chia mag természetes úton hozzájárul szevezetünkben az Omega-3 zsírsavak, antioxidánsok, élelmi rostok és fehérjék pótlásához. A Chia mag egy természetes élelmiszer, ami bármilyen ételhez hozzáadható, nem változtat azok eredeti ízén, de növeli azok tápanyagtartalmát és laktatóbbá teszi őket.

A Chia mag nem tartalmaz glutént, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Napi 2 teáskanálnyi Chia mag fedezi a szervezet Omega-3 zsírsav szükségletét.

Gyerekeknek – A gyerekek jelentős része csupán nyolcad annyi halat eszik, mint amennyi fedezné a szükséges Omega-3 mennyiséget. A Chia mag gyerekeknek is kiváló táplálékforrás – joghurthoz, pudinghoz, főételhez keverve, vagy kenyérbe, süteménybe sütve –, így könnyen hozzájuthatnak a fejlődésükhöz, illetve az iskolai koncentráláshoz szükséges Omega-3 zsírsavakhoz és egyéb tápanyagokhoz. A legújabb tudományos eredmények szerint, az olvasási- és tanulási képességek is javíthatók Omega-3 zsírsavak fogyasztásával.

Cukorbetegeknek – Kanadai kutatások eredménye szerint, a Chia mag jelentősen hozzájárul a szív- és érrendszer normális működéséhez 2-es típusú cukorbetegeknél.

Menedzser életmódot élőknek – A kapkodó étkezések, a rohanó, stresszes életmód megviseli a szervezetet, a menedzser életmódú emberekre jellemző rendszertelen étkezés során a szervezet nem jut hozzá az egészséges működéshez szükséges tápanyagokhoz. A Chia mag értékes tápanyagforrás, könnyen beépíthető a mindennapokba egészségesebbé téve ételeinket. (X)

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!