Keresés
Close this search box.

Siker-coaching – Álmodjuk meg sikerünket!

//

Gazdasági válsággal sújtott napjainkban, egyre többen érzik magukat sikertelennek. Ez a kudarc-érzés behálóz mindent: a karriert, a magánéletet, párkapcsolatot, családot, baráti szálakat, végül saját magunkat is, így nem csoda, ha nem érezzük jól magunkat a bőrünkben.

Kezdjük a kudarccal! A kudarc a sikertelenség egyik jele. Mi is a kudarc? Mi következik utána és belőle? A kudarcot általában nehezen éljük meg, elkeseredünk, bizonytalanná válunk. Holott a kudarc csak akkor lesz kudarc, ha nem tanulunk belőle. Kicsi korunkban elindultunk, elestünk, vagyis kudarcot vallottunk. Sírtunk egy kicsit, sajnáltuk magunkat. De felálltunk! És mentünk tovább! Vigyáztunk, hogy másképp lépjünk, kapaszkodjunk, hogy ne essünk el többet. Ha mégis elestünk, újra felálltunk. Minden felálláskor figyelmesebbé váltunk, másképp csináltuk egészen addig, amíg megtanultunk járni.

Így van ez az élet minden területén. Elesünk, elkeseredünk, sajnáljuk magunkat, majd felállunk és tovább megyünk. A fontos, hogy álljunk fel és lépjünk tovább!

Folytassuk vizsgálódásunkat a karrierrel! Karrier alatt életen át tartó szakmai pályafutásunkat értjük. Elvégeztük iskoláinkat, megtanultunk egy vagy több szakmát, dolgozni kezdtünk, s vagy szerettük munkánkat, vagy csak belerázódtunk, esetleg csak azért csináltuk, mert onnan jött a jövedelem.

A gazdasági válság mindenkit érint, akár vállalkozók vagyunk, akár alkalmazottak. Mit tehetünk, ha emiatt derékba tört a karrierünk? Újra kezdjünk el tanulni? Igen, ez egy lehetőség. Nem feltétlenül a tanulás miatt, hanem azért, mert kimozdulva a megszokott környezetből új emberekkel, új lehetőségekkel találkozunk. Egyrészt könnyebben találhatunk munkát, másrészt szembesülünk azzal, hogy nem csak mi vagyunk rossz helyzetben, hanem esetleg más is. Nem kéne, de ez picit megvigasztal. Miért fontos ez? Mert ez az első lépés az önsajnálatból való kilépésre. Kis lépésekben haladva, újra tudjuk magunkat építeni.

Következik a magánélet, a párkapcsolat és a baráti környezet. A problémákat akarva akaratlan hazavisszük. Elvárjuk környezetünktől, hogy megértsen és elfogadjon minket, ha lehet, még sajnáljon is. A sajnálat a kulcsszó ebben a helyzetben. Ha sajnálnak, akkor még jobban belemélyedünk a fájdalmunkba. Ha passzivitást mutatnak, akkor megharagszunk, amiért nem foglalkoznak velünk. Holott a másik ember is ugyanolyan válságot él meg, amilyet mi. Csak mindenki másképp reagál erre. A megoldás itt is a környezetváltás: járjunk el új helyekre, keressünk új ismerősöket, olyanokkal keressük a kapcsolatot, akik jól érzik magukat a bőrükben, és tanuljunk tőlük! A titok nem abban van, hogy mit csinálunk, hanem abban, hogy hogyan. Hogyan vesszük az akadályokat? Hogyan reagáljuk le az esetleges konfliktusokat? Hogyan lépünk túl a kudarcunkon?

Bob Proctor a Titok című film egyik szereplője, a „Hogyan válj pénzmágnessé” című könyvében azt tanácsolja, hogy menj el minden nap egy luxus szálloda kávézójába és tölts ott egy kevés időt arról álmodozva, hogy sikeres és gazdag vagy. Ezt egy olyan ember tanácsolja, aki saját maga is többször élt már át nagy kudarcokat az életében, végül mégis sikeres és gazdag lett. Jó „álmodozást” kívánok tehát mindenkinek!

Egyéni konzultáció, terápia, személyes tanácsadásra bejelentkezés: +36-30/736-3921, office@coaching-mediation.hu.
OKJ-s és posztgraduális képzéseinkről részletes tájékoztatót a www.coaching-mediation.hu oldalunkon a Hírek, illetve a Kurzusok menüpont alatt olvashat.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!