Keresés
Close this search box.

Anti-aging mezítláb

//

Az idők kezdetétől az ember mezítláb közlekedett nappal és mezítláb aludt éjjel. A különböző civilizációk mindig nagyra becsülték fizikai kapcsolatukat az Anyafölddel. Az onnan érkező gyenge elektromos jelek hatásosan szabályozták őseink testének mechanizmusait. Miért „földeljük le” magunkat manapság?

A későbbi civilizációkban már egészségtelennek minősült ez a közvetlen, mezítlábas kapcsolat a Föld elsőszámú gyógyító erejével. Az ún. modern élet velejárói, például a sokemeletes épületek, a repülőgépek, a műanyag- vagy gumitalpú cipők még jobban elszigetelnek bennünket e gyógyító erőtől, így a lakosság jó része gyulladásokkal teli testtel, kimerültségtől, stressztől, kialvatlanságtól szenvedve éli mindennapjait. Ezek mind öregedést gyorsító tényezők.

Testünk „leföldelésekor” természetes úton szabadulunk meg gyulladásainktól, fájdalmainktól és a stressztől. Mindezt egyszerűen és ingyen megtehetjük. Csupán annyi a dolgunk, hogy a szabadban mezítláb közvetlenül a földre álljunk. Ekkor a földfelszín milliónyi negatív töltésű szabad elektronja áramolni kezd belénk, semlegesítve testünk pozitív elektromos töltését, ezzel segítenek visszaállítani természetes elektromos egyensúlyát. Minden porcikánk elektromosan funkcionál – szívünk, agyunk, sejtjeink, mindenünk. Az emberek többsége manapság elszigetelve tartja magát a földtől, emiatt testük elektromosan állandóan feltöltődve marad, ennek egyenes következménye a gyulladás, krónikus fájdalom, ami természetellenes állapot.

Új, „mezítlábas mozgalom” van kibontakozóban, amely vélhetően végig fog söpörni a civilizált világon. Az anyafölddel való napi kapcsolat sok mindent megváltoztat. Az USA-ban végrehajtott több mint egy évtizedes kutatómunka, a kontrollált klinikai kísérletek és megfigyelések sorozata, a sok ezer szereplő beszámolója világosan bizonyítja, hogy igenis van ellenszer a tömérdek fejfájásos, hátfájásos, depressziós, magas vérnyomásos problémára, amely a civilizált országok lakosságának egészségét és életminőségét rombolja. Egy jól ismert amerikai kardiológus szerint, a témakör felszínre hozása „az emberiség történetének egyik legfontosabb egészségügyi felfedezése.”

Ha rendszeresen leföldeljük testünket, esélyünk van megszabadulni gyulladásos problémáinktól, vagy jelentősen csökkentheti azok tüneteit (pl. artritisz, asztma, pszoriázis, ekcéma, Crohn-betegség, emésztőrendszeri gyulladások, szív- és keringési elváltozások, sportsérülések, krónikus fáradtság stb).

Egy olyan bolygón élünk ugyanis, amely maga is él és a szabad elektronok által keltett finom energiákkal pulzál. Ha mezítláb sétálunk a Föld felszínén, akkor természetes módon szabadulunk meg a testünkben felgyülemlett elektromos stressztől, megszűnik testünk elektronhiánya, ezáltal csökkennek a gyulladások, idegrendszerünk is a stressz állapotából nyugalmi helyzetbe kerül, ezáltal beindulhatnak az önszabályozó és öngyógyító folyamatok, növekszik energiaszintünk, testünk biológiai ritmusai normalizálódnak, javul vérkeringésünk, múlik az izomfeszültség, fejfájás, enyhülnek a hormonális és menstruációs problémák, felgyorsul a műtétek, sérülések utáni felépülés, sőt még a hosszú repülőutak után szokásos jetlag (időzónaváltás-szindróma) is csökken, vagy megszűnik.

Testünk leföldelése védelmet nyújt a potenciálisan egészségünket károsító környezeti elektromágneses sugárzások ellen, kiegyensúlyozza a vegetatív idegrendszer működését azáltal, hogy csökkenti a szimpatikus és növeli a paraszimpatikus idegek aktivitását. A California Institute for Human Science intézetében végzett kutatás megerősítette, hogy földeléskor azonnali változások állnak be agyhullámaink aktivitásában és izmaink feszültségében.

Kutatások világosan mutatják: ahogy idősödünk, úgy gyengül immunrendszerünk. Az általános gyengülés egyik oka az oxidatív stressz. Ha napi 30-40 percet mezítláb álldogálunk vagy sétálunk a füvön, földön, vízparton, nagyban csökken az oxidatív stressz és a gyulladások mértéke, így megnő az esélye a jobb egészségnek és a hosszabb élettartamnak.

Forrás és további info:
www.mezitlabasegeszseg.com

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!