Keresés
Close this search box.

Készüljünk fel az őszi náthaszezonra!

//

Ősszel sok kisgyermek kerül bölcsödébe, óvodába. A megszokott otthoni környezet után az új közösségben a kicsik sok, korábban ismeretlen kórokozóval találkoznak. Az immunrendszer éréséhez fontos, hogy bizonyos fertőzéseken átessenek, hogyan segíthetünk mégis, hogy elkerüljük a gyakori náthát, megfázást?

Készüljünk fel
az őszi náthaszezonra!

Ősztől-tavaszig orrfolyás

Az édesanyák gyakori panasza, hogy a bölcsőde-, vagy óvoda-kezdéssel szinte egy időben a gyermek náthás, köhög és ez az állapot tartósan, akár hónapokig is fennáll. A nátha szövődményeként aztán megjelennek a súlyosabb alsó- és felső légúti fertőzések is. A kicsi nyűgös, az édesanya a folytonos munkahelyi hiányzások miatt egyre feszültebb, nem kérdés tehát, hogy a gyermek immunrendszerét jobb időben felkészíteni a rá váró megpróbáltatásokra.

A közösség: a kórokozók melegágya

A gyermekközösségekben a fertőzések viszonylag gyorsan terjednek. Az egészen kicsik gyakran elfelejtkeznek a zsebkendő használatáról, így egy-egy tüsszentés során számos vírus és baktérium kerülhet a levegőbe. A közösen használt játékokon is számos kórokozó rejtőzhet. A gyerekek a felnőtteknél gyakrabban érintik meg az arcukat, veszik a szájukba kezüket, így a fertőzéseket is könnyebben elkaphatják. A déli alvásidőben a kicsik egy magasságban, szinte egymás mellett fekszenek, így egy-két köhögés és tüsszentés mindenkihez könnyebben eljut.

Felkészülés még időben

Az immunrendszer erősítését mielőbb érdemes megkezdenünk. Ősszel a természet még bőségesen gondoskodik finom, vitaminokban gazdag gyümölcsökről, melyek közül mindegyik gyermek találhat kedvére valót. A külföldről importált gyümölcsöket korán szedik le, hogy ne induljanak romlásnak a szállítás során, és eladhatóak maradjanak, mire a polcokra kerülnek.

Természetes immunerősítők

Plusz 3 jó tanács az erős immunrendszerért

dr. Hidvégi Edit
egyetemi adjunktus, gyermekgyógyász, gasztroenterológus szakorvos
www.allergiakozpont.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!