Keresés
Close this search box.

Tükröm, tükröm… – Anti-aging coaching

//

Állok a tükör előtt. – Tükröm, tükröm, mondd meg nékem… – Saját belső hangom válaszol: – negyven felett, mit akarsz? Persze, hogy látszik a szarkaláb a szemed sarkában, persze, hogy a térded felett az izom már nem a régi, a hasad pedig…, hát azon még dolgozni kéne! – A lelkem huszonéves, a testem negyven feletti, ez így nem igazságos!

Mást is mond a tükör: – negyven felett minden jobb, érthetőbb, fél szavakból is kiderül mindaz, amin régen sokat rágódtál. Mennyivel könnyebben fejezed ki az érzéseidet! – Igen, igen, de mi van a bőrőmmel, a testemmel? Öregszem, s ez látszik!

A tükör így válaszol: – fedezd fel minden nap egy-egy testrészedet, ismerd meg, fogadd el, úgy nézz rá, mint akit szeretsz, és aki nélkül nem akarsz élni. Gondolj csak bele: aki szeret, az szépnek lát!

Erről a nagymamám jut eszembe, aki 91 éves, de még erős, arca rózsaszín, szinte ránctalan, és a mosolya, mint a gyermeké, tiszta, szeretetteljes.

Hogyan őrizte meg mindezt? Miként csinálta, amikor annyit szenvedett a háború, forradalom, két özvegység és egyik fia elvesztése miatt?

Megkérdeztem, mi a titka fiatalos kinézetének és látásmódjának, fürge elméjének. A tükrömhöz hasonlóan, nagymamám is azt mondta, a legjobb gyakorlat önmagunk testi és lelki elfogadása. Nagymamám esküszik, hogy a megbocsátás fiatalít, ránctalanít. Ilyen egyszerű lenne?

Nem az, higgyék el! Komoly munka áll mögötte, mint minden siker mögött. Javaslom, kezdjük el együtt!

Hétfő – megismerkedem a homlokommal, a hajammal és a szemeimmel, és megszeretem őket. Napközben megismerem és elfogadom azokat, akiket az ellenségeimnek hiszek. Estére kiderülhet, nem is olyan rosszak, mint amilyennek hittem.

Kedd – reggel a szám és a mosolyom köszön vissza a tükörből. Szeretem őket. Délelőtt felhívom a barátaimat, megmondom nekik, milyen fontosak számomra.

Szerda – a nyakam és a vállaim mutatják, hogy még nem öregek, s a melleim kifejezetten boldogok, hogy ott lehetnek, érdemes tehát szeretnem őket. A tükörből visszanéző személy tetszik nekem, szívesen elbeszélgetek vele. Napközben többször elmondom ezt neki.

Csütörtök – a szüleimnek és a rokonaimnak mondom el, hogy milyen fontosak nekem, hogy hálás vagyok, hogy az életemben vannak. Megbocsátok nekik is gondolatban, hisz én sem voltam mindig jó.

Ma a hasam és a fenekem beszélnek egymással, mindegyik a másikról hiszi, hogy nagyobb a kelleténél. Hm…, békét kellene kötniük, meggyőzöm tehát őket, hogy a korukhoz képest nagyszerűen néznek ki, pláne ha még egy kicsit tornáznának!

Péntek – úgy érzem, a lábaimmal kell ma kiegyeznem, magas sarkú cipőben egészen szépek, ugye? – Hát persze. Egész nap egy érett, okos, de főleg szép nőnek érzem magam.

Egész héten győzködtem, gyakoroltam és elfogadtam, hogy a tükör csak azt mutatja, amit látni akarok.

Szombaton – megadom a testemnek, amire szüksége van: úszni és masszázsra megyek, majd délben egy egészséges ebédet eszem családommal együtt. Este, lefekvés előtt, a tükörből a két szem szebben, szinte kevesebb szarkalábbal és mosolyogva köszöni meg a heti gyakorlatot.

Vasárnapot – a szeretet és elfogadás ünnepének kiáltom ki.

Hétfőn, újra kezdem gyakorlataimat. Persze, nagymamám azt mondaná, modern luxus ez, dolgozz, és ne gondolkozz, szeress, és ne morfondírozz!

S. Tóth Márta
life-business coach, mediátor, újságíró

Egyéni konzultáció, terápia, személyes tanácsadásra bejelentkezés: +36-30/736-3921, office@coaching-mediation.hu
OKJ-s és posztgraduális képzéseinkről tájékoztatót
a www.coaching-mediation.hu oldalunkon
a Hírek, illetve a Kurzusok menüpont alatt olvashat.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!