Keresés
Close this search box.

A fiatalság forrása a szőlőben?

//

Az öregedés az egyén genetikai tulajdonságainak és a környezeti ártalmak egymásra hatásából eredő biológiai folyamat, mely minden élőlénynél bekövetkezik, ám nem mindegy, mikor.

A szerveztünkben felhalmozódó szabadgyökök gyorsítják e folyamatot, ám sejtjeink öregedéslassító mechanizmusokkal is rendelkeznek: komplex enzimatikus folyamatok során aktiválják antioxidánsokon alapuló védekező-rendszerünket.

Az antioxidánsok alapvetően a táplálékokból származnak, bár a legtöbb élőlény – különösen a sötét színű növények – saját maguk is előállítanak valamennyit. Kutatások kimutatták, hogy a mediterrán étrend bővelkedik vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban.

Az olívaolaj és a bor fogyasztása révén olyan esszenciális zsírsavak is a szervezetbe kerülnek, melyek védik a szív- és érrendszer egészségét.

A Resviplus nevű új készítményben a vörös szőlő mellett a polygonum cuspidatum nevű ázsiai növény jóvoltából 95%-os a resveratrol tartalom. Szemléltetésként, minden egyes kapszulában 45 üveg vörösbornak megfelelő mennyiségű resveratrol van, melynek antioxidáns hatását szelén hozzáadásával is fokozták. Így együttesen fiatalabbá tehetik szervezetünket és bőrünket egyaránt.

Az utóbbi évek dermatológiai kutatásainak legnagyobb felfedezése a Sirtuin enzim, mely lassítja a bőr öregedését. A resveratrol fölszabadítja ezt az enzimet, így meghosszabbítja a sejtek életét, megőrzi a bőr rugalmasságát. Húsz, mély ráncokkal rendelkező 49-69 év közötti nő bevonásával 56 napon át végzett klinikai vizsgálatban azt tapasztalták, hogy a Bőrfiatalító krém hatására 71%-kal kevesebb lett a szemkörnyéki ránc. A teljesen újszerű, resveratrol tartalmú krém ugyanis, feltölti a ráncokat és revitalizálja a bőrt. A resveratrol tehát belül is, kívül is regenerál, fiatalít! (x)

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!