Keresés
Close this search box.

Az élet örök

//

Ismerjük fel: a ma jelen életünk hátralévő részének első napja. A múltra emlékezhetünk, a jövőt elképzelhetjük, de mindig csak a jelenben élhetünk. Tudatosítsuk hát minden perc értékét, ne fecséreljük el, tegyük örömmé, értékké napjainkat!

Boldogulásunkhoz a kozmikus erők most is éppúgy rendelkezésünkre állnak, mint évezredekkel ezelőtt, abból korlátlanul meríteni, töltekezni tudunk egészségünk, jólétünk megtartásához. Földünk bármely részén éljünk is, mi emberek megkaptuk azt a képességet, hogy – bármilyen társadalmi rendet alakítottunk ki – az adott körülményeink között, most is képesek vagyunk alkalmazkodni önmagunkhoz, egymáshoz és a ránk ható örök törvényekhez ott, ahol épp vagyunk. Ez a velünk született állandó megújulás képessége, a fejlődés bölcsessége, mely nem múlik el a fiatalsággal, idősebb korban ugyanúgy a miénk marad. Amíg ép az agyunk, fejlődésképesek vagyunk!

Közben arra is rájövünk, hogy az Élet a Lélek, mely örök, nem változik, nem öregszik, nem betegszik soha meg, megsérteni sem lehet. Ha mindezt változó tudatunk felismeri és megérti, akkor minket soha többé megsérteni nem lehet. Mindegy, hogy a másik ember mit tesz, vagy mit mond rólunk, nem tartozik ránk, az az ő dolga. Csakis az bánthat, amit mi magunk gondolunk erről.

Élni tudásunk biztos alapja, ha megértjük és elfogadjuk a másik embert, akkor is, ha nem értünk vele egyet. Tudjuk, hogy ő most még csak erre képes, ezt tudta legjobb belátása szerint nyújtani, cselekedni, reagálni, ám neki is lehetősége van az állandó továbbfejlődésre.

Eljutunk oda, hogy a testünk is beszél – egyre természetesebb magatartásunk és mozdulataink, biztonságérzetet sugárzó egyéniségünk, gondolataink, szavaink együttesen tudatják környezetünkkel, hogy mi már nem csak beszélünk a természet erőiről és törvényeiről, hanem értjük, sőt éljük is.

Már nemcsak azt tudjuk, hogy hány izmunk, csontunk van, milyen elemekből tevődik össze testünk, a levegő, a víz, a föld, hanem használni is tudjuk a testünket és a rendelkezésünkre álló éltető elemeket. Megértjük saját magunkat, lehetőségeinket, egymást, és tudunk alkalmazkodni a ránk ható örök törvényekhez.

Bízom benne, egyszer eljutunk oda, hogy már nem a harag, gyűlölet, önzés, kapzsiság uralja a Földet, hanem a tudatosság, az egymás iránti felelősségvállalás, az öröm, a szívből jövő emberi kacaj, ének és zene. Az emberi értelem, bölcsesség, megértés, békesség és szeretet fénye ragyog országainkból egymásra, az égre és a Földre.

Minden eddigi tanítás kiegészítésére, ezek felismerését és megtapasztalását kívánom mindenkinek teljes szívemből!

Végtelen szeretettel:
Kártyikné Benke Etka
jógaoktató
www.etkaanyo.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!